Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι Μινωικές Γραμμές και η HELMEPA «έδωσαν ζωή» στην παραλία Φρεαττύδας, στον Πειραιά

Οι Μινωικές Γραμμές και η HELMEPA «έδωσαν ζωή» στην παραλία Φρεαττύδας, στον Πειραιά

Με αφορμή την εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» που συντονίζει στην Ελλάδα η HELMEPA, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, η εθελοντική δράση “Save the beach” στην παραλία Φρεαττύδας του Πειραιά. Η δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Μινωικών Γραμμών, εταιρικού Μέλους της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και πάντα με γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου και φυσικού περιβάλλοντος, οι Μινωικές Γραμμές και η HELMEPA διοργάνωσαν με ευαισθησία την πιο πάνω δράση, με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίηση κυρίως των νέων ανθρώπων.

Με τη συμμετοχή εθελοντών και μαθητών – μελών του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, απομακρύνθηκε μια σημαντική ποσότητα σκουπιδιών και πλαστικών απορριμμάτων από την παραλία Φρεαττύδας.

Ο μεγάλος ενθουσιασμός, το κέφι και η διάθεση των εθελοντών να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος των απορριμμάτων που ρυπαίνουν τις θάλασσες και τις ακτές της χώρα μας, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η νέα γενιά της πατρίδας μας διαθέτει ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση και τρέφει βαθιά αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον.

Οι μικροί φίλοι, εθελοντές της δράσης “Save the beach” συγκέντρωσαν 28 κιλά απορρίμματα, εκ των οποίων τα 15 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα.

Η δράση θα επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.