Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι ταξιδιώτες ζητούν πλέον το ελληνικό πρωινό!

Οι ταξιδιώτες ζητούν πλέον το ελληνικό πρωινό!

Πίτες, κουλούρια, παξιμάδια, μέλι, μαρμελάδες, αβγά, ελιές, φέτα και κασέρι, όσπρια, γλυκά του κουταλιού. Φρέσκα γευστικά φρούτα, χυμοί, καφές. Τα γευστικά και ποιοτικά προϊόντα του παραδοσιακού ελληνικού πρωινού παίρνουν επιτέλους τη θέση που τους αξίζει, εκτοπίζοντας κρουασάν, μπέικον, πανκέικς και λιπαρές σος από τους μπουφέδες των περισσότερων ξενοδοχείων της χώρας.

Οι τοπικές σπεσιαλιτέ με τις ιδιαίτερες γεύσεις της κάθε περιοχής, κάνουν ακόμη πιο απολαυστική τη διαμονή των επισκεπτών, καθώς τους ταξιδεύει και τους εμπνέει, για να ανακαλύψουν την γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μας μέσα από τις τοπικές λιχουδιές και τους καρπούς της.

Το ελληνικό πρωινό σερβίρεται πλέον «οργανωμένα» και ανάλογα με το τι παράγει ο κάθε τόπος, σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθήκες, το έδαφος, την Ιστορική του πορεία και τις επιρροές που έχουν διαμορφώσει τη γαστρονομική του κουλτούρα.

Η οργάνωση και η προώθηση της κουλτούρας για το «Ελληνικό Πρωινό» είναι μία συντονισμένη προσπάθεια του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο τολμά να συνδέσει το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων. Σκοπός του είναι να προωθήσει τη γαστρονομική κληρονομιά του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή. Για παράδειγμα, στη Λάρισα που δεν υπάρχει αρκετή βλάστηση, αλλά σιτάρι, η πίτες έχουν περισσότερο ζυμάρι. Στην Κρήτη, το ζυμάρι είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με τα χόρτα. Άρα οι συνταγές διαφοροποιούνται από τόπο σε τόπο σύμφωνα με την παράδοση.

Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης έχει μία εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψει τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού που έχει επιλέξει. Επιλέγοντας το πιάτο της προτίμησής του, από μία ποικιλία αγαθών και παραδοσιακών συνταγών, κερδίζει την εμπειρία της τοπικής κουζίνας και των εθίμων του κάθε τόπου. Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο «Ελληνικό Πρωινό», είτε μεμονωμένα είτε ως συστατικά των συνταγών του, βρίσκονται στην καρδιά της μεσογειακής διατροφής.

Το Creta Maris Beach Resort, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», αποτελεί υπόδειγμα της κρητικής διατροφής. Στους μπουφέδες του ξεχωρίζουν τα κρητικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το πρόβειο γιαούρτι, το οξύγαλα, οι γραβιέρες, οι ξυνομηζύθρες, καθώς και τα δημητριακά που αντί των συνηθισμένων cornflakes χρησιμοποιούνται ελληνικά δημητριακά, όπως βρώμη, τρίμματα από κουλούρια και μπισκότα με γεύσεις από κανέλα, λάδι και χαρουπόμελο, καθαρισμένος πασατέμπος, σουσάμι, μαυροκούκι, φουντούκια, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης και άλλα πολλά.

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.