Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ολοκληρώθηκε το B2B Roadshow της Ελλάδας στην Αμερική

Ολοκληρώθηκε το B2B Roadshow της Ελλάδας στην Αμερική
Με στρατηγικό συνεργάτη την ASTA και την fedHATTA, η North Events ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Ελληνικό Β2Β Roadshow στην Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον!

Το πρώτο μεγάλο B2B Roadshow για την Ελλάδα σε 3 μεγάλα αστικά κέντρα της Αμερικής, Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου 2018 με αξιοσημείωτη επιτυχία, όπως δήλωσε ο Robert Duglin, Αντιπρόεδρος Business Development της ASTA – American Society of Travel Agents:

“Δηλώνουμε πολύ ευχαριστημένοι για την συνεργασία μας με την North Events στο κομμάτι της εκπαίδευσης των Αμερικανικών τουριστικών γραφείων για την Ελλάδα. Οι συναντήσεις των Αμερικανών με τις ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς κατάφεραν να δημιουργήσουν επιχειρηματικές σχέσεις οι οποίες πιστεύουμε θα έχουν μεγάλη απόδοση στο εγγύς μέλλον.”

Η North Events σε μία αποκλειστική συνεργασία με την ASTA, και με την σημαντική υποστήριξη της FedHATTA, κατάφεραν να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον της

Αμερικανικής αγοράς, όχι απλά ενισχύοντας τον απόηχο του συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα το περασμένο Απρίλιο, αλλά συγκεντρώνοντας πολύτιμα συμπεράσματα και ενδιαφέροντα στοιχεία για την περεταίρω διείσδυση της χώρας μας σε μία από τις πλέον εύρωστες οικονομίες του κόσμου.

Μεταξύ αυτών σημειώνουμε τον ενδιαφέρον των τουριστικών γραφείων για νέους προορισμούς όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως αλλά και η Βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα εντύπωση έκανε η αυξημένη ζήτηση για τουρισμό περιπέτειας (adventure tourism), για νεότερες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού.

Σε ανοδικά επίπεδα, όπως σχολίασαν οι εκπρόσωποι των Αμερικανικών τουριστικών γραφείων, θα συνεχίσει να κινείται για την Ελλάδα ο κλασσικός τουρισμός (ιστορία, πολιτισμός, αξιοθέατα), καθώς και η κρουαζιέρα.

Στα κυριότερα μηνύματα του 1ου GREEK PANORAMA B2B Roadshow συγκαταλέγουμε την πραγματικά μεγάλη ανάγκη για εκπαίδευση και ενημέρωση των Αμερικανών για νέους προορισμούς, νέες δραστηριότητες και υπηρεσίες.

Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και για νέες υπηρεσίες συνετέλεσε στο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας των επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ελληνικής και Αμερικανικής πλευράς.

Την ικανοποίησή τους για την επιτυχία των συναντήσεων και παρουσιάσεων από ελληνικής πλευράς σχολίασε και η Karen Kelly Morris, CMP Director, Meetings & Events της ASTA, η οποία συμπλήρωσε ότι το έκδηλο ενδιαφέρον των Αμερικανών ήταν για αυτούς μία μεγάλη έκπληξη όσο και επιβεβαίωση για την συνέχιση της συνεργασίας τους με την North Events σε επόμενα B2B Roadshows.

Οι συμμετοχές στο 1ο GREEK PANORAMA B2B Roadshow ήταν:

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Ρεθύμνου, Aqua Vista Hotels, Electra Hotels & Resorts, YADES Greek Historic Hotels, Helios Hotels & Resorts – Elounda Beach, Argo Travel Group, Afea Travel & Congress Services, Excite Holidays, ενώ αντίστοιχα υπήρχε συμμετοχή από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού σε όλες τις πόλεις της περιοδείας.

Το 1ο GREEK PANORAMA B2B Roadshow διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, του Υπουργείου Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (FedHATTA), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Σύντομα αναμένεται η κοινή ανακοίνωση της North Events με την ASTA για ένα τριετές πλάνο προώθησης του ελληνικού τουρισμού, περίοδος 2019 -2021.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.