Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού προτρέπει τους συμπατριώτες του: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία

Ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού προτρέπει τους συμπατριώτες του: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία

Η Τουρκία αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Ισραηλινούς με 380.000 τουρίστες από το Ισραήλ να έχουν επισκεφθεί τη γειτονική χώρα μέσα στο 2017

Να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία προέτρεψε τους συμπατριώτες του ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού, μετά το μακελειό την Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρήκαν τον θάνατο 61 άτομα, όταν περίπου 40.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την 70ή επέτειο της Νάκμπα και την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να επέλθει διπλωματική κρίση στις σχέσεις του Ισραήλ με την γειτονική χώρα.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων με όλες τις δυνάμεις του και δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να τους «κλέψει» την Ιερουσαλήμ, σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού Γιαρίβ Λεβίν με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Ynet news ανέφερε: «Λέω κατηγορηματικά μην ταξιδεύετε στην Τουρκία. Και θα το έλεγα αυτό και πριν τα τελευταία γεγονότα».

Η Τουρκία αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Ισραηλινούς με 380.000 τουρίστες από το Ισραήλ να έχουν επισκεφθεί τη γειτονική χώρα μέσα στο 2017. Μετά τα επεισόδια της Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για «γενοκτονία» εις βάρος των Παλαιστινίων και η Τουρκία ζήτησε από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα να εγκαταλείψει την χώρα. Στη συνέχεια, το Ισραήλ κάλεσε τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ να φύγει από την χώρα ενώ η Τουρκία είχε ήδη ζητήσει την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη στο Τελ Αβίβ.

Πάντως, ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού υποστήριξε πως η χώρα του ενδιαφέρεται να διατηρήσει τις εμπορικές σχέσεις της με την Τουρκία και δήλωσε: «Αυτές οι σχέσεις είναι καλές για εμάς και καλές για εκείνους». Τουρκία και Ισραήλ είχαν αποκαταστήσει τις διπλωματικές τους σχέσεις πριν δύο χρόνια μετά από έξι χρόνια «ψυχρότητας».

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.