Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ο Κάρολος, η Κρήτη και μια επίσκεψη- διαφήμιση για το νησί!

Ο Κάρολος, η Κρήτη και μια επίσκεψη- διαφήμιση για το νησί!

Το γύρο του κόσμου έκαναν ο σιγανός και οι ρακές του πριγκιπικού ζεύγους

Μέσα σε 4 ώρες ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα πρόλαβαν να πάρουν μια γεύση από κρητική παράδοση και να λατρέψουν το νησί μας.

Γεύση από «βασιλικό γκλάμουρ» είχε την ευκαιρία να πάρει και η Κρήτη, υποδεχόμενη τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου και πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος αυτή τη φορά από τη σύζυγό του και δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, η οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί μας, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τη μοναδική κρητική φιλοξενία, να θαυμάσουν τις ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό, αλλά και τα μοναδικής γεύσης προϊόντα του νησιού μας.

Εντυπωσιασμένοι αναχώρησαν από την Κρήτη ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Μπορεί η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους να κράτησε μόνο τέσσερις περίπου ώρες ωστόσο ήταν γεμάτη με πρώτο σταθμό τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα, έφτασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 12.30 το μεσημέρι με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Το πριγκιπικό ζεύγος υποδέχθηκαν οι: Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Πρώτος σταθμός η Κνωσό

Περίπου 40 λεπτά κράτησε η ξενάγηση του πριγκιπικού ζεύγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος όσο και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, εμφανίστηκαν γνώστες αλλά και λάτρεις του Μινωικού Πολιτισμού.

Μάλιστα, το πριγκιπικό ζεύγος συνομίλησε και με Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονταν στην Κνωσό.

Στη Βίλα Αριάδνη ο Κάρολος, στο Αλάγνι η Καμίλα

Μόλις ολοκληρώθηκε η ξενάγηση του πριγκιπικού ζεύγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού οι δρόμοι τους… χώρισαν για λίγο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος μετέβη στην βίλα Αριάδνη όπου ενημερώθηκε για την πορεία των μελετών της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, αναχώρησε για το Αλάγνι όπου ξεναγήθηκε σε τοπικά οινοποιεία.

Τελευταίος σταθμός οι Αρχάνες

Τελευταίος σταθμός της ολιγόωρης επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας Καμίλα ήταν οι Αρχάνες.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έφτασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στις Αρχάνες όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Μανώλης Κοκοσάλης και άλλοι φορείς του τόπου ενώ λίγο αργότερα έφτασε και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου όπου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, παρουσία του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρ.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε ολιγόλεπτες συζητήσεις με πρόσφυγες που διαμένουν στο νησί. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων το πριγκιπικό ζεύγος κατευθύνθηκε στην πλατεία της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες όπου η δημοτική αρχή είχε φροντίσει για την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων με μια καλαίσθητη υπαίθρια έκθεση που συνοδευόταν από παραδοσιακό κρητικό γλέντι.

Ο χορός του Καρόλου και της Καμίλα

Κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού γλεντιού που στήθηκε στην πλατεία της Παναγίας στις Αρχάνες χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν χορούς της Κρήτης. Μάλιστα, την ώρα που χόρευαν σιγανό οι χορευτές πλησίασαν τον πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα Καμίλα και τους σήκωσαν να χορέψουν.

Το πριγκιπικό ζεύγος μπήκαν στον… χορό με τους Κρητικούς και τις Κρητικοπούλες να τους μαθαίνουν τα βήματα.

Λίγο μετά τις 4.30 ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα αναχώρησαν από τις Αρχάνες για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.