Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί του Οδυσσέα

Πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί του Οδυσσέα

Πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κάνει φέτος το νησί του Οδυσσέα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας, επισημαίνοντας πως η Ιθάκη από αρχές Απριλίου υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες της.
Ιδιαίτερα ενισχυτικός παράγοντας προς την κατεύθυνση της αύξησης της επισκεψιμότητας στο νησί απoτελεί η επίλυση του ζητήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης με την Πάτρα, την Κυλλήνη αλλά και το λιμάνι του Αστακού. Περισσότερα δρομολόγια, περισσότερες ελεύσεις επισκεπτών, αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση των ντόπιων κατοίκων που το χειμώνα ανέρχονται σε 3.000 περίπου, θα είναι το αποτέλεσμα αυτού της προσπάθειας σημειώνει ο δήμαρχος.
Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο «μέτωπο» του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς τα πρώτα σκάφη στα λιμάνια του νησιού έκαναν την εμφάνιση τους από τον Απρίλιο με την εικόνα αυτή να συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δήμαρχο. Η Ιθάκη πλέον αναγνωρίζεται σε έναν ποιοτικό προορισμό που προσελκύει επισκέπτες ιδιαίτερης οικονομικής στάθμης. Φέτος θα είναι ένα από τα πολύ καλά καλοκαίρια για την Ιθάκη με τον δήμο να «τρέχει» και έργα εκσυγχρονισμού του λιμανιού στο Βαθύ αλλά και μελέτες για το οδικό δίκτυο του νησιού, όπως τόνισε ο κ. Στανίτσας.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.