Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Tουρισμός: «Απογείωση» για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, κόπωση για τις οδικές

Tουρισμός: «Απογείωση» για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, κόπωση για τις οδικές

Υψηλούς ρυθμούς αύξησης ακολουθούν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για το μήνα Απρίλιο και το σύνολο του πρώτου τετραμήνου του έτους, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις από πλευράς τουριστικών φορέων και αεροπορικών εταιρειών, την ίδια στιγμή όμως, σημάδια «κόπωσης» φαίνεται να παρουσιάζουν οι οδικές αφίξεις από το εξωτερικό.

Τα πρώτα στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου του 2018 παρουσιάζει το Sete Intelligence καταγράφοντας ισχυρό, διψήφιο ποσοστό ενίσχυσης των διεθνών αφίξεων για κατά 17,6% σε όλα τα αεροδρόμια, στην Αθήνα και την Περιφέρεια ή αλλιώς 326 χιλιάδες περισσότερες σε σύγκριση με το πρώτο τετράμηνο του 2017. Εντυπωσιακές παραμένουν οι επιδόσεις της ελληνικής πρωτεύουσας με αύξηση των διεθνών αφίξεων στο πρώτο τετράμηνο κατά 22,9% (ή αλλιώς επιπλέον 227 χιλιάδες), την ίδια στιγμή που στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια ανά την Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο +11,5% ή επιπλέον 99 χιλιάδες διεθνείς αφίξεις.

Υψηλα νούμερα σημειώνει και ο Απρίλιος τόσο για το Ελ. Βενιζέλος όσο και για τα λοιπά αεροδρόμια της ελληνικής Περιφέρειας: Σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας το φετινό πρώτο τετράμηνο του 2018 οι αφίξεις από το εξωτερικό ενισχύθηκαν συνολικά σε ποσοστό 11,1% με επιπλέον 106 χιλιάδες σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου του 2017. Το Ελ. Βενιζέλος είχε τον περασμένο μήνα ένα +16,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017 και πάνω από 61 χιλιάδες επιπλέον αφίξεις, ενώ στα υπόλοιπα αεροδρόμια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο +7,8% με επιπλέον 44 χιλιάδες διεθνείς αφίξεις. Σημειώνεται εδώ ότι οι πρώτες εθνικότητες στο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί αλλά και οι Κύπριοι, ενώ ειδικά οι αφίξεις από τις ΗΠΑ, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2018 υπερδιπλασιάστηκαν στις 84 χιλιάδες σχεδόν με μία αύξηση κατά 139% σε σύγκριση με τις 35 χιλιάδες του πρώτου τριμήνου του 2018.

Το Sete Intelligence δεν παραλείπει να αναφέρει ότι, πλήν του αεροδρομίου της Αθήνας, ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή περίοδο, στο τέλος του περασμένου Απριλίου σε σχέση τον αντίστοιχο προγραμματισμό του προηγούμενου έτους είναι ενισχυμένος κατά 16,8%, όπερ μεταφράζεται σε σχεδόν 2,7 εκατομμύρια επιπλέον διαθέσιμες θέσεις.

Οι οδικές αφίξεις

Αντίθετα, σημάδια κόπωσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από το Sete Intelligence, εμφανίζουν οι διεθνείς οδικές αφίξεις στο πρώτο τετράμηνο του έτους, όπως αυτές καταγράφονται από τις αρχές στις εισόδους της χώρας: Για το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου οι διεθνείς οδικές αφίξεις σημείωσαν άνοδο 4% (επιπλέον 92 χιλιάδες σε σύγκριση με πέρυσι), ενώ μόνο για το μήνα Απρίλιο ήταν οριακά ενισχυμένες κατά 1,1% ή σχεδόν 8 χιλιάδες επιπλέον.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.