Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ακλόνητη από τους περιορισμούς η Airbnb στην Ευρώπη

Ακλόνητη από τους περιορισμούς η Airbnb στην Ευρώπη

Παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που εισήγαγαν τα τελευταία χρόνια χώρες και τοπικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να περιορίσουν τη χρήση της Airbnb, η εταιρία συνεχίζει να καταγράφει ανάπτυξη σε 5 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη και το Παρίσι.

Σύμφωνα με έρευνα της Colliers International, οι επισκέπτες συνεχίζουν να κάνουν κράτηση σε σπίτι της Airbnb στις πόλεις αυτές, με το μερίδιο αγοράς της βάσει διανυκτερεύσεων να παρουσιάζει αύξηση έως 3,4% από το 2016.

Στο Λονδίνο η αύξηση μεριδίου αγοράς από 5% έφθασε το 6,9%, στο Παρίσι από 13,4% στο 15,2%, στο Άμστερνταμ από 10,7% στο 11,8%, στο Βερολίνο από 5,3% στο 6,5% και στη Μαδρίτη από 6,7% έως 10,1%.

Είναι ξεκάθαρο ότι σε όλες τις πόλεις η Airbnb είναι παγιωμένο φαινόμενο και έχει μετατραπεί σε ώριμη εναλλακτική των παραδοσιακών ξενοδοχείων, δήλωσε ο επικεφαλής Ξενοδοχείων και Resort της Colliers International, σύμβουλος Marc Finney. Με την Airbnb, είπε, οι επισκέπτες έχουν περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές.

Ωστόσο, τονίζει, ότι παρά την ανάπτυξη της Airbnb, υπάρχει μικρός μόνο αρνητικός αντίκτυπος στον ξενοδοχειακό κλάδο, με τα ξενοδοχεία του Λονδίνου να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα επιδόσεων με πέρυσι.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.