Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Βρετανικός τουρισμός: Οι διακυμάνσεις της λίρας θα μειώσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό

Βρετανικός τουρισμός: Οι διακυμάνσεις της λίρας θα μειώσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό

Επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης των ταξιδιών των Βρετανών στο εξωτερικό την επόμενη τριετία προβλέπουν οι αναλυτές του British Lifestyles Report. Η εκτίμηση αποδίδται στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit και τον αντίκτυπό τους στην ισοτιμία της λίρας. Ήδη ο ρυθμός αύξησης του όγκου ταξιδιών στο εξωτερικό έχει μειωθεί από 6,8% το 2016 σε 3% το 2017.

Με τη λίρα ευαίσθητη στις εξελίξεις των συζητήσεων για το Brexit είναι πιθανό πολλοί Βρετανοί να  επιλέξουν να κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφεύγοντας τα ταξίδια στο εξωτερικό, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Η τάση αυτή μπορεί να επιταχυνθεί εάν συνεχισθεί η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, που θα αυξήσει τους αεροπορικούς ναύλους.

Πάντως, ο αριθμός των ταξιδιών στο εξωτερικό έχει ξεπεράσει τελικά το ορόσημο των 45,5 εκατομμυρίων, που σημειώθηκε πριν από την ύφεση του 2008.

Η έκθεση αναφέρει ακόμη ότι οι δαπάνες για πακέτα διακοπών αυξήθηκαν ελαφρώς, ενώ παρατηρείται ισχυρότερη ανάπτυξη στις ανεξάρτητες κρατήσεις, επειδή οι καταναλωτές αισθάνονται ότι μπορούν να βρουν φθηνότερες τιμές μέσα από την έρευνα και την κράτηση στο διαδίκτυο. Οι ανεξάρτητες κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 6,2% το 2017 και οι σχετικές δαπάνες κατά 6,9%, ενώ οι δαπάνες στα πακέτα μόλις κατά 1,2%.

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.