Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Γερμανικός τουρισμός: Τουρκία και Αίγυπτος οι μεγάλοι νικητές φέτος

Γερμανικός τουρισμός: Τουρκία και Αίγυπτος οι μεγάλοι νικητές φέτος

Η Τουρκία και η Αίγυπτος φαίνεται ότι θα είναι οι μεγάλοι νικητές στη γερμανική αγορά το 2018, μετά τη σημαντική αύξηση κρατήσεων και τον Μάιο.

Η Ελλάδα διατηρεί μεν τη δύναμή της, ωστόσο, η αύξηση των κρατήσεων είναι σαφώς χαμηλότερη από τα μεγέθη του 2017 και 2016. Η τάση αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι η Τουρκία την περασμένη διετία είχε μεγάλες απώλειες στη ζήτηση διακοπών.

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας Traveltainment, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είχε χαμηλότερο επίπεδο κρατήσεων για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με πτώση 5%. Η Ρόδος παραμένει σταθερή στις πωλήσεις του Μαϊου και είχε απώλειες το περασμένο 2μηνο ενώ η Κως είχε αύξηση 7% μετά από αύξηση 21% τον Απρίλιο.

Στην Αίγυπτο, οι κρατήσεις για Ουργκάντα είχαν ισχυρή αύξηση 65% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2017, και έπειτα από υπερδιπλάσια αύξηση τον Απρίλιο.

Η Τουρκία σταθεροποίησε τα υψηλά ποσοστά ανάκαμψης με αύξηση 8% στην Αττάλεια, και μετά από αυξήσεις 77% τον Απρίλιο και 86% το Μάρτιο. Το αεροδρόμιο της περιοχής είχε μερίδιο 30% των συνολικών κρατήσεων στα 10 κορυφαία αεροδρόμια-προορσιμούς των Γερμανών το Μάιο.

Η Ισπανία συνεχίζει πτωτικά, με τις κρατήσεις για Πάλμα, οι οποίες έχουν μερίδιο 23% στα 10 αεροδρόμια, να πέφτουν κατά 9% το Μάιο, το πέμπτο συνεχόμενο μήνα με χαμηλότερα ποσοστά από πέρυσι.

Η Φουερτεβεντούρα είχε μείωση 9%, η Λας Πάλμας -19% και η Τενερίφη -1%, έπειτα από μειώσεις 4 συνεχόμενων μηνών.

Το αεροδρόμιο της Βάρνας στη Βουλγαρία είχε αύξηση 11%.

Τα στοιχεία Μαϊου καλύπτουν τις κρατήσεις πακέτων διακοπών ή τελευταίας στιγμής μέσω του τουριστικού γραφείου της πλατφόρμας και τα συστήματα κρατήσεων ΟΤΑ.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.