Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Δεκάδες ξενοδοχεία προς πώληση στην Κρήτη (φωτο)

Δεκάδες ξενοδοχεία προς πώληση στην Κρήτη (φωτο)

Αυξάνεται ο αριθμός των ξενοδοχείων που τίθενται προς πώληση

Εκτενής έρευνα πραγματοποίησε το tornosnews.gr σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους πώλησης για την αγορά και πώληση ακινήτων τον τελευταίο χρόνο (έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018) καταγράφηκαν 1.144 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ξενοδοχειακή αγορά στην  Ελλάδα σε σχέση με την ευφορία που δημιουργεί κατά καιρούς η εξέλιξη των διεθνών αφίξεων.

Από την άλλη, τα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν τη πολύ χαμηλή μέση δαπάνη των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα γεγονός που επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα σημαντικού αριθμού ξενοδοχειακών μονάδων τα οποία κινούνται στα όρια της βιωσιμότητας.

Στα Χανιά, την ημερομηνία ολοκλήρωσης της έρευνας, αναρτήθηκε αγγελία πώλησης ξενοδοχείου 4 αστέρων, 40.000 τ.μ. , κατασκευής του 1990 στην τιμή των 50 εκατ. ευρώ.

Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην έρευνα αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν τη πώληση των μονάδων τους και χρησιμοποιούν για λόγους εμπιστευτικότητας άλλα κανάλια εξεύρεσης αγοραστών.

Σε γενικές γραμμές από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι πλέον του 10% των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της χώρας επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους δημοσιοποιώντας τις προθέσεις τους μέσω αγγελιών.

Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

Δείτε τα ακριβή στοιχεία της έρευνας στην Κρήτη:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

ΠΕΡΙΟΧΗ          ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΩΝ

Ν. Ηρακλείου                      19

N. Λασιθίου                         11

Ν. Ρεθύμνης                        11

Ν. Χανίων                           48

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα πώλησης ακινήτων, αυτή την περιόδο στην Κρήτη πωλείται ο εξής αριθμός ξενοδοχείων:

Χανιά 38

Ρέθυμνο 39

Ηράκλειο 64

Λασίθι 31

Το πιο ακριβό ξενοδοχείο έχει τιμή 55.000.000 ευρώ ενώ το πιο φθηνό 95.000 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες από ξενοδοχεία που είναι προς πώληση στο νησί 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.