Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Εικόνες ντροπής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Εικόνες ντροπής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Εικόνες ντροπής παρουσιάζει, την ώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη, αφού, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες οι επισκέπτες δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, σε πωλητήριο αλλά ούτε καν σε τουαλέτα.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της κατάστασης που επικρατεί στο Μουσείο, το οποίο λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00, είναι το γεγονός ότι οι τουαλέτες είναι ανοιχτές μόνο τις ώρες που βρίσκεται σ’ αυτό η μοναδική καθαρίστρια. Στην καλύτερη δηλαδή περίπτωση μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ όταν έχει ρεπό, η δυνατότητα χρήσης τουαλέτας σταματάει στις 10:00 το πρωί.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς με ευθύνη του το αναψυκτήριο και το πωλητήριο παραμένουν κλειστά, ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες που είναι στη διάθεσή μας, έχει απόλυτη γνώση για τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α., Μαρία Βλαζάκη, βρέθηκε σε σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας αναρμόδια να δώσει λύση.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία σεζόν που το κύμα επισκεπτών κατακλύζει τη χώρα και όλοι μιλούν για την ανάγκη να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τουριστών ώστε να παγιωθούν οι μεγάλοι αριθμοί και για τις επόμενες χρονιές. Ωστόσο, η πραγματικότητα έρχεται να καταρρίψει τον… μύθο, αφού το ίδιο το κράτος έρχεται με την ανικανότητα του να αποδείξει ότι τα λόγια απέχουν παρασάγγας από τις πράξεις

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.