Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πράσινο φως για 2 νέα 5άστερα ξενοδοχεία στη Γεωργιούπολη

Πράσινο φως για 2 νέα 5άστερα ξενοδοχεία στη Γεωργιούπολη

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης στη χθεσινή  της συνεδρίαση, ψήφισε ομόφωνα για την κατασκευή δύο ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων στην περιοχή της Γεωργιούπολης.

Η μία αφορά σε νέα μονάδα δυναμικότητας 1.048 κλινών, ιδιοκτησίας «Α. Γρυλλάκη και κληρονόμων Γ. Γρυλλάκη», ενώ η δεύτερη αφορά στην ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου 176 κλινών, εντός NATURA, στη θέση «Σοφούλη Οντά» οικισμού Δραμίων, ιδιοκτησίας «Γελασάκης Μον/πη ΕΠΕ».

Θετικά γνωμοδότησε και για την επέκταση και αναβάθμιση του τουριστικού συγκροτήματος «OUT OF THE BLUE ELITE RESORT», 5 αστέρων, δυναμικότητας 1.155 κλινών, ιδιοκτησίας «Τ.Σ. ΚΑΨΗ ΑΕ», στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Δ. Μαλεβιζίου.

H μονάδα των 1.048 κλινών

Σύμφωνα με το τεχνικό μέρος της μελέτης, το ξενοδοχειακό συγκρότημα  5 αστέρων, διοκτησίας «Α. Γρυλλάκη και κληρονόμων Γ. Γρυλλάκη», θα έχει συνολική δυναμικότητα  1.048 κλινών  και πρόκειται να ανεγερθεί σε αγροτεμάχιο με συνολική επιφάνεια 130.879,39 m2 επί της παράλληλης του βόρειου οδικού άξονα δημοτικής οδού στην Δημοτική Ενότητα Γεωργιούπολης του Δήμου Αποκορώνου.

Η υπό μελέτη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων θα αποτελείται σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  από 412 δωμάτια. Η μονάδα θα διαθέτει  εγκαταστάσεις και επιμέρους έργα που εντάσσονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση και περιλαμβάνουν:

– Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

– Εστιατόρια, καφέ, μαγαζιά.

– Κολυμβητικές δεξαμενές  και water park.

– Εσωτερικά δίκτυα υποδομών.

– Χώρους στάθμευσης οχημάτων.

– Αθλητικές εγκαταστάσεις.

– Λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις.

– Έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών.

Το εμβαδόν των κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι  26.731,02 τετραγωνικά μέτρα.

Στην περιοχή της Γεωργιούπολης-Καβρού  που βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα δεν έχει  μέχρι σήμερα  κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί κεντρικό σύστημα αποχέτευσης, οπότε έχει σχεδιαστεί σύστημα βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων του συγκροτήματος  για δυναμικότητα 1.200 κλινών βάση της μελέτης επαναχρησιμοποίησης.

Για την εν λόγω μονάδα και δεδομένου των αναγκών σε νερό για την άρδευση των χώρων πρασίνου,  επιλέχθηκε η μέθοδος της επαναχρησιμοποίησης νερού που δεν προσδιορίζεται για αστική κατανάλωση.

Η συνολική διαθέσιμη επιφάνεια πρασίνου στο οποίο θα γίνουν φυτεύσεις ανέρχεται σε 32.653,50m2.  Η άρδευση του περιβάλλοντος χώρου θα γίνεται από επεξεργασμένα υγρά απόβλητα  έπειτα από τριτοβάθμια επεξεργασία σύμφωνα με τη μελέτη επαναχρησιμοποίησης, στην οποία υπολογίζονται οι ανάγκες άρδευσης και τα υδραυλικά φορτία.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.