Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Στον τουρισμό οι 8 στις 10 νέες θέσεις εργασίας το Μάιο

Στον τουρισμό οι 8 στις 10 νέες θέσεις εργασίας το Μάιο

Περίπου 8 στις 10 νέες θέσεις εργασίας «άνοιξε» στην Ελλάδα ο τουρισμό το Μάιο.

Από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το Μάιο, προκύπτει ότι το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων στους κλάδους καταλυμάτων και υπηρεσιών εστίασης ήταν το μεγαλύτερο στην ελληνική οικονομία, συγκρατώντας 77.753 θέσεις απασχόλησης (48.423 στον κλάδο καταλυμάτων και 29.340 στον κλάδο εστίασης), από το σύνολο των 108.725 νέων θέσεων στη χώρα, έπειτα από την αφαίρεση των αποχωρήσεων και των απολύσεων.

Ενδεικτικό της συμβολής του τουρισμού στην Οικονομία είναι ότι οι θέσεις εργασίας στη χώρα που απορρόφησαν το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου, αφορούσαν τις ειδικότητες Σερβιτόρων, Τραπεζοκόμων και Μπάρμαν (24.652 θέσεις), Μαγείρων ξενοδοχείων και εστιατορίων (16.087 θέσεις) και Καμαριέρων σε ξενοδοχεία (10.508 θέσεις).

Αντίστοιχα συμπεράσματα προκύπτουν και από την εικόνα ισοζυγίου απασχόλησης στις Περιφέρειες της Ελλάδας, όπου τουριστικές περιοχές σημειώνουν το υψηλότερο αριθμό νέων θέσεων εργασίας, αν αφαιρεθούν αποχωρήσεις και απολύσεις. Πρώτο είναι το Νότιο Αιγαίο (ισοζύγιο 32.874) και ακολουθούν τα Ιόνια Νησιά (20.996) και η Κρήτη (19.873).

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.