Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Στο Λούβρο, με φόντο την Αφροδίτη της Μήλου, το νέο videoclip της Beyonce

Στο Λούβρο, με φόντο την Αφροδίτη της Μήλου, το νέο videoclip της Beyonce

Δημόσια πρόσκληση στη διάσημη τραγουδίστρια Beyonce να επισκεφθεί τη Μήλο, τον τόπο όπου “γεννήθηκε” η Αφροδίτη, απευθύνει ο δήμος, με αφορμή τα γυρίσματα για το νέο της videoclip στο Μουσείο Λούβρου όπου εκτίθεται το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης και της Αφροδίτης της Μήλου.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Μήλου:

Όπως ενημερωθήκαμε από τον ελληνικό και διεθνή ηλεκτρονικό τύπο, η διοίκηση του  Μουσείου του Λούβρου επέτρεψε την κινηματογράφηση του νέου video clip της  Beyonce και του JayΖ εντός του μουσείου, με κύριους «πρωταγωνιστές», τις μοναδικές ελληνικές αρχαιότητες που φιλοξενούνται εκεί, το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης και το μοναδικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, της δικής μας «ξενιτεμένης θεάς».

Η Αφροδίτη της Μήλου όπως παρουσιάζεται στο videoclip.

Η Αφροδίτη της Μήλου όπως παρουσιάζεται στο videoclip.

Το γεγονός ότι ακόμα και μία καλλιτέχνιδα με διεθνή απήχηση, όπως η Beyonce, επέλεξε να πλαισιωθεί από μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, ενισχύει τη διαχρονική τους αξία. Πολύ περισσότερο, όταν ειδικά η περίπτωση της Αφροδίτης, εκτός από μνημείο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί και το σύμβολο της Μήλου. Ένα σύμβολο, που παραμένει σε κατάσταση ομηρείας, στερώντας το δικαίωμα του επαναπατρισμού του, εκεί όπου ανήκει.

Εμείς οι κάτοικοι της Μήλου, υψώσαμε εδώ και καιρό τη φωνή του δικαίου, και μαζί με τους χιλιάδες φίλους και υποστηρικτές του νησιού μας, έχουμε καλέσει την παγκόσμια κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί και να πλαισιώσει την καμπάνια μας για την διεκδίκηση του επαναπατρισμού του αγάλματος της Aφροδίτης της Μήλου, με moto takeaphroditehome. Η Μήλος μπορεί να είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίου, αλλά έχει δυνατή φωνή και αδιαμφισβήτητο δίκιο.

Η Νίκη της Σαμοθράκης στο videoclip.

Η Νίκη της Σαμοθράκης στο videoclip.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο Video clip θα λειτουργήσει ως μια ακόμα υπενθύμιση για το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σύμβολό μας και ποιοι το παραχωρούν ερήμην μας ως “σκηνικό” για δεξιώσεις και κινηματογραφήσεις με μοναδικό στόχο την προβολή του Μουσείου και τα εμπορικά οφέλη του.

Η Δημοτική Αρχή Μήλου απευθύνει δημόσια πρόσκληση στην ίδια τη δημοφιλή τραγουδίστρια να επισκεφτεί το νησί μας για να δεί από κοντά την πατρίδα της Αφροδίτης, την γη όπου εκείνη “γεννήθηκε“.

Δείτε το βίντεο κλιπ…

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.