Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Τα τουριστικά γραφεία θέλουν την «Ιαπωνική Εβδομάδα» το 2019 στην Αθήνα

Τα τουριστικά γραφεία θέλουν την «Ιαπωνική Εβδομάδα» το 2019 στην Αθήνα

Τη διεκδίκηση του μεγάλου διεθνούς φεστιβάλ για την Ιαπωνική Εβδομάδα (Japan Week) το Νοέμβριο του 2019 έχει θέσει ως στόχο η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διεκδίκηση της Ιαπωνικής Εβδομάδας στην ελληνική πρωτεύουσα η FedHATTA

παρέθεσε γεύμα εργασίας, όπου συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasu (Yasuhiro) Shimizu, η Πρώτη Γραμματέας Πολιτισμού, κ. Yukiko Fujisawa, η Σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού, κ. Μαρία Καλλίτση, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου, κ. Δήμος Βρατσάνος, το Μέλος ΔΣ του ΗΑΤΤΑ, κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πρόοδος των συντονισμένων προσπαθειών για τη διεκδίκηση του μεγάλου διεθνούς φεστιβάλ, τα πλεονεκτήματα της Αθήνας ως τόπου φιλοξενίας μιας διοργάνωσης τέτοιου επιπέδου και τα οφέλη που θα προκύψουν όσον αφορά την προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στην αγορά της Ιαπωνίας και αντίστροφα.

H Japan Week είναι ένα σπουδαίο γεγονός με διεθνή απήχηση που διοργανώνεται σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή του ιαπωνικού πολιτισμού και τη σύσφιξη των σχέσεων της Ιαπωνίας με τις χώρες που φιλοξενούν το γεγονός.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της FedHATTA “στόχος μας είναι να αναθερμανθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και η αύξηση των τουριστών από την Ιαπωνία”.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί συνάντηση του κ. Τσιλίδη και του κ. Βρατσάνου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού International Friendship Association, κ. Shunsuke Narizumi, υπεύθυνου της διοργάνωσης Japan Week, κατά την οποία του παρουσιάσθηκαν τα πλεονεκτήματα της διοργάνωσης στην Αθήνα.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.