Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Sojern: Η Ελλάδα 10η περιζήτητη χώρα διακοπών στον κόσμο το α’ 3μηνο

Sojern: Η Ελλάδα 10η περιζήτητη χώρα διακοπών στον κόσμο το α’ 3μηνο

Στην πρώτη δεκάδα των προορισμών-χωρών που σημείωσαν το μεγαλύτερο αριθμό αναζητήσεων στο διαδίκτυο από ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 βρίσκεται η Ελλάδα.

Στην έκθεση Global Travel Insights της Sojern, παρουσιάζονται οι 9 χώρες στον κόσμο που είχαν την περίοδο αυτή τα μεγαλύτερα ποσοστά αναζητήσεων αλλά και κρατήσεων συνδυαστικά. Στη σχετική κατάταξη η χώρα μας βρίσκεται στην 10η θέση, όμως με κριτήριο τις αναζητήσεις ενώ στην 11η βρίσκεται η Ελβετία με πρωτιά στις κρατήσεις.

Δείτε την…

1. Ηνωμένες Πολιτείες

2. Ηνωμένο Βασίλειο

3. Ισπανία

4. Γαλλία

5. Ιταλία

6. Πορτογαλία

7. Γερμανία

8. Μεξικό

9. Ολλανδία

10. Ελλάδα

11. Ελβετία

Πώς θα ταξιδέψουν οι διαφορετικές εθνικότητες τουριστών

Από τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου προκύπτει ότι η Αθήνα ήταν στους 5 top μακρινούς προορισμούς τους οποίους αναζήτησαν στο διαδίκτυο ταξιδιώτες από την Ασία-Ειρηνικό, μετά το Λονδίνο και τη Χονολουλού.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης για τα διεθνή ταξίδια κατά το πρώτο 3μηνο του έτους είναι τα ακόλουθα…

-Το 82% των ταξιδιωτών αναζήτησαν ταξίδια με διάρκεια έως 7 ημέρες, δίνοντας έμφαση στα σύντομα ταξίδια για ανοιξιάτικες αποδράσεις και Πάσχα.

-Το 27% των αναζητήσεων προήλθε από κινητά.

Όσον αφορά τα στοιχεία που αφορούν ταξίδια κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος), προκύπτουν οι ακόλουθες τάσεις:

-Το 44% των ταξιδιωτών αναζήτησαν ομαδικά ταξίδια με την οικογένεια και φίλους.

-Οι αμερικανοί αναζητούν τοπικά θεματικά πάρκα και τουριστικούς προορισμούς για ταξίδια στις αρχές του καλοκαιριού. Από τα μακρινά ταξίδια προτιμώνται η Καραϊβική, το Κανκούν, η Πούντα Κάνα και η Μοντέγκο Μπέι.

Oι τάσεις που προκύπτουν για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο είναι οι εξής:

-Οι βορειοαμερικανοί πραγματοποιούν αναζητήσεις για ομαδικά ή ταξίδια για ζευγάρια, με το 50% σχεδόν να αναζητά ομαδικό ταξίδι για διακοπές τον Ιούνιο για 2 και άνω άτομα. Πάνω από τις μισές πόλεις οι οποίες συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό αναζητήσεων χαρακτηρίζονται από ηλιοφάνεια, έντονο πολιτιστικό στοιχείο και ποικιλία δραστηριοτήτων μέρα και νύχτα.

-Οι ταξιδιώτες από τη Λατινική Αμερική, αναζητούν νέους διεθνείς προορισμούς με επίκεντρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και ως εκ τούτου η Μόσχα βρέθηκε στην 11η θέση της κατάταξης με τους πιο περιζήτητους προορισμούς τους. Ωστόσο, ορισμένοι επιθυμούν ταξίδια στην Ευρώπη πριν το Πρωτάθλημα, με άφιξη στο Λονδίνο ή τη Μαδρίτη πριν συνεχίσουν για τη Μόσχα, με το 60% να προγραμματίζει διαμονή 12 ημέρων και άνω.

Ένας στους 3 χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο για να προβεί σε αναζήτηση προορισμού και τείνει να το χρησιμοποιεί και για τον προγραμματισμό του ταξιδίου μετά την άφιξη στον προορισμό.

-Το 48% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών έκανε αναζήτηση για ομαδικό ταξίδι ή για ζευγάρι, ενώ οι αναζητήσεις από κινητά έφτασαν το μέριδιο του 49%. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, οι ευρωπαίοι επιθυμούν ταξίδια με την οικογένεια και φίλους. Παρίσι, Λονδίνο, Λισαβόνα, Βαρκελώνη, Άμστερνταμ είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί τους, με το 53% των αναζητήσεων για κοντινά ταξίδια να αφορά ομαδικά γκρουπ άνω των 2 ατόμων. Το 63% των αναζητήσεων αφορά ταξίδια με διάρκεια πάνω από μια εβδομάδα.

Οι 10 προορισμοί με το μεγαλύτερο όγκο αναζητήσεων για ταξίδια τον Ιούνιο είναι…

1. Παρίσι

2. Λισαβόνα

3. Λονδίνο

4. Πάλμα

5. Βαρκελώνη

6. Άμστερνταμ

7. Μάλαγα

8. Φάρο

9. Αλικάντε

10. Ίμπιζα

-Οι ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή και την Αφρική κατά το πρώτο τρίμηνο, αναζήτησαν ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως το Παρίσι και το Λονδίνο πριν κατευθυνθούν στη Μόσχα για το Πρωτάθλημα, διευρύνοντας το ταξίδι τους.

-Οι Ασιάτες (69%) αναζητούν διακοπές 1 μήνα τουλάχιστον πριν την αναχώρηση, για ταξίδια με διάρκεια τουλάχιστον μιας εβδομάδας με οικογένεια και φίλους.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.