Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Thomas Cook: Τα ελληνικά νησιά στους top προορισμούς των Δανών τρίτης ηλικίας

Thomas Cook: Τα ελληνικά νησιά στους top προορισμούς των Δανών τρίτης ηλικίας

Tα ελληνικά νησιά, η Μαγιόρκα και η Μαδέρα είναι οι κυριότεροι προορισμοί που επιλέγουν οι συνταξιοδοτημένοι Δανοί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο δανός τουρ οπερέιτορ Spies, που ανήκει στον όμιλο Thomas Cook.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι βασικός παράγοντας επιλογής προορισμού τους είναι η ασφάλεια του προορισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Δανίας, ο προϋπολογισμός διακοπών τους έχει αυξηθεί κατά 34% την περίοδο 2010-2016 την ώρα που για το μέσο Αμερικανό το κόστος των διακοπών είχε αύξηση, για την ίδια περίοδο, της τάξης του 7%.

Τα ταξίδια με πολλά μέλη της οικογένειας πολλών διαφορετικών γενεών, ιδιαίτερα σε ηλιόλουστους προορισμούς, ανθούν στην εν λόγω αγορά, με μερίδιο 5% έναντι πολύ χαμηλότερου ποσοστού την περασμένη 5ετία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Spies. Αφορμή για τέτοια ταξίδια είναι ο εορτασμός μια επετείου.

Οι Δανοί τρίτης ηλικίας πραγματοποιούν δαπάνες κατά ένα τρίτο περισσότερες στα ξενοδοχεία, τα inn και γενικώς τα ταξίδια συγκριτικά με 10 χρόνια πριν.

Οι συνταξιοδοτημένοι Δανοί δαπάνησαν κατά μέσο όρο 1.117 ευρώ το 2016 ενώ ο μέσος δανός 1447 ευρώ.

Οι σύγχρονοι Δανοί τρίτης ηλικίας είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και έχουν χρόνο και χρήμα για ταξίδια. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για διακοπές το χειμώνα είναι η Γκραν Κανάρια και η Τενερίφη όμως πολλοί ταξιδεύουν σε πιο μακρινούς προορισμούς.

Όσον αφορά τις τάσεις που εντοπίζει ο Spies στο εν λόγω ταξιδιωτικό κοινό, προκύπτουν τα ακόλουθα…

-Ενώ παλαιότερα επέλεγαν τριάστερα ξενοδοχεία, πλέον καταβάλλουν περισσότερα χρήματα για να μένουν σε τετράστερα all in.

-Eπιλέγουν ξενοδοχεία που δεν δέχονται παιδιά κάτω των 16 ετών καθώς προτιμούν ησυχία.

-Πολλοί Δανοί τρίτης ηλικίας ταξιδεύουν μόνοι.

-Τείνουν να επιλέγουν το ίδιο ξενοδοχείο, και πολλοί ακόμη και το ίδιο δωμάτιο.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.