Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Άποψη :Ο πανάκριβος αποκλεισμός των Κρητικών από τις αεροπορικές εταιρείες

Άποψη :Ο πανάκριβος αποκλεισμός των Κρητικών από τις αεροπορικές εταιρείες

Του Κώστα Συλιγάρδου


Οι αεροπορικές εταιρίες που εξυπηρετούν το Ηράκλειο με την Αθήνα και τα νησιά, σου κοστολογουν το δρομολόγιο των 35 λεπτών με τιμές που υπερβαίνουν κατά πολύ τις υπερατλαντικες πτήσεις. Τούτο συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Τα αίτια είναι γνωστά.
Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα  που φέρνει η ανοχή του επιβατικού κοινού της Κρήτης αλλά και άλλων νησιών. Ο Κρητικός επιβάτης πληρώνει σαν πρόβατο και μάλιστα απ ότι μαθαίνω έρχεται και πρώτος στις πληρωμές συγκεκριμένων θέσεων που πουλούν πλέον οι εταιρείες.
Παράλληλα φαίνεται  οι δύο αεροπορικές εταιρίες πως ” deal-αρουν” τις τιμές καθιστώντας απαγορευτική πολλές φορές την μετακίνηση των νησιωτών αφού το κόστος στο αεροπορικό μίλι είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη.
Εκτός αυτού έχει καταγραφεί πολλές φορές σε κάποιες περιόδους,  πτήσεις με δύο σκέλη (Ηράκλειο Αθήνα) και (Αθηνα Βερολίνο) όταν κλείνονται ως ένα εισιτήριο να έχει άλλη τιμή απ ότι αν τα κλείσεις και εννοείται στις ίδιες ώρες ως δύο διαφορετικά εισιτήρια.
Προσωπικά το επιβεβαιώνω για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018 ως επιβάτης της Aegean για τον συγκεκριμένο προορισμό όπου ταξίδεψα για την Διεθνή έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ).
Δεν θέλω να αναφερθώ πια στο κόστος της βαλίτσας…Απλά με αφορμή όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα να δηλώσω ότι νοιώθουμε ότι η εκμετάλλευση έχει ξεπεράσει τα όρια.
Αισθάνομαι δε,  ακόμα μεγαλύτερη θλίψη,  όταν τις τιμές χρυσού που πληρώνουμε στα αεροπορικά ναύλα αναγκάζονται να πληρώσουν αναξιοπαθούντες χωρίς να έχουν άλλη επιλογή.
Ο κόσμος στην Κρήτη βράζει!
Είναι θυμωμένος και  αγανακτισμένος
Θυμάται τις εποχές της μεγάλης Ολυμπιακής και της Air Greece όπου τιμολογιακά τα πράγματα ήταν καλύτερα και τις αναπολεί.
Αεροπορικές εταιρίες 2018…
Ευεργέτες των Κρητικών…
Σας ευχαριστούμε.
Κώστας Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

 

 

 

Have your say!

1 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.