Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αεροδρόμιο Χανίων: Η αποχώρηση της Ryanair “βύθισε” τις πτήσεις εσωτερικού

Αεροδρόμιο Χανίων: Η αποχώρηση της Ryanair “βύθισε” τις πτήσεις εσωτερικού

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport αποτυπώνουν σε αριθμούς που θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα για το σχεδιασμό που θα κρατήσει “ψηλά’ το Αεροδρόμιο Χανίων

Μείωση της τάξης του 0,9% για το πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφεται στην επιβατική κίνηση του Αεροδρομίου Χανίων, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, συμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport.

Αν και η μείωση αυτή θεωρείται οριακή, η ανάγνωση των υπόλοιπων στατιστικών στοιχείων που αφορούν την επιβατική κίνηση σε ένα μήνα αιχμής όπως ο Ιούνιος, προκαλεί και στους πιο αισιόδοξους, προβληματισμό.

Το μεγαλο στοίχημα για την αύξηση της κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού όλο το χρόνο, μέχρι στιγμής, φαίνεται οτι συναγωνίζεται σε δυσκολία τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, αφού, ελέω της αποχώρησης της Ryanair, τον μήνα Ιούνιο καταγράφεται μείωση της κίνησης κατά 38,9%, για τις πτήσεις εσωτερικού, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφτηκε μείωση κατά 22,9% στις πτήσεις εσωτερικού, αύξηση κατά 12,2% στις πτήσεις εξωτερικού και συνολικά η κίνηση στο «Δασκαλογιάννης» το πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφει μικρή μείωση κατά 0,3% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Στις διεθνείς πτήσεις τα στοιχεία είναι καλύτερα αφού παρουσιάζεται αύξηση κατά 9,6% για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Με τις πτήσεις εσωτερικού διακινήθηκαν 47.692 επιβάτες, έναντι 78.053 τον Ιούνιο του 2017 και με τις πτήσεις εξωτερικού 393.018 επιβάτες, έναντι 358.690 τον Ιούνιο του 2017.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τα στοιχεία του εξάμηνου:

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.