Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Απορρίφθηκε αίτηση τράπεζας για ειδική διαχείριση του ξενοδοχείου Ανθούσα στην Κρήτη

Απορρίφθηκε αίτηση τράπεζας για ειδική διαχείριση του ξενοδοχείου Ανθούσα στην Κρήτη

Με απόφασή του -την πρώτη πανελλαδικά- το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου απορρίπτει την αίτηση τράπεζας ώστε να υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και μάλιστα εν λειτουργία ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, το οποίο έχει συνδέσει το όνομα του με τον τουρισμό της Κρήτης αλλά και με την παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων της εγχώριας και της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, με χαρακτηριστικότερη τη συνάντηση των Ανδρέα Παπανδρέου και Ούλωφ Πάλμε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. To θέμα αποκαλύπτει η ηρακλειώτικη εφημερίδα Πατρίς.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο «Ανθούσα» στη Σταλίδα, το οποίο λόγω τεράστιων οφειλών σε πιστωτικό ίδρυμα βρέθηκε ανάμεσα στις «συμπληγάδες» των πλειστηριασμών και της ειδικής διαχείρισης. Με βάση την απόφαση-ανάσα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία που θεωρούσε καταστροφική τη λύση της ειδικής διαχείρισης, εξακολουθεί να κρατά τα ηνία της επιχείρησης.

Σε γραπτή δήλωσή του προς την «Π» ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας κ. Χαράλαμπος Δαμιανάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και για τις κάθε είδους ελληνικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κάθε είδους αντισυμβατικές πρακτικές από τις τράπεζες με τα λεγόμενα “κόκκινα” δάνεια. Συγκεκριμένα, επί αιτήσεως  τράπεζας  ενάντια στην εντολέα μου Ανθούσα Χοτέλς  ΑΕ, με την οποία ζητούσε να τεθεί υπό ειδική διαχείριση η επιχείρηση και να εκποιηθεί το ενεργητικό της (2 ξενοδοχειακές μονάδες), με πλειστηριασμό αντί πινακίου φακής, εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου απόφαση με την οποία απορρίπτεται η αίτηση. Η εν λόγω απόφαση έκρινε ότι η συμπεριφορά της τραπέζης  να απορρίπτει συνεχώς και αδιαλείπτως κάθε πρόταση που της έκανε η εντολέας μου για ρύθμιση του δανεισμού της, ήταν καταχρηστική και αδικοπρακτική και έπρεπε να προσπαθήσει να λύσει μία κατάσταση, η οποία είχε δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κατάστασης του χώρας μας και όχι να προσπαθεί να την υποβάλει σε πτώχευση και σε μία εκκαθάριση εν λειτουργία. Ήταν μια γενναία απόφαση από μία δικαστή που τιμά τον δικαστικό κλάδο και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι τράπεζες, οι οποίες εντέλει δεν είναι ούτε ανίκητες ούτε παντοδύναμες».

Διαβάστε όλο το θέμα στο patris.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.