Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Βρετανικός τουρισμός: Επάνοδος στις κρατήσεις διακοπών μετά το Μουντιάλ

Βρετανικός τουρισμός: Επάνοδος στις κρατήσεις διακοπών μετά το Μουντιάλ

Aύξηση της ζήτησης για διακοπές μετά το τέλος του Μουντιάλ, δηλαδή από τη Δευτέρα, αναμένουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Βρετανίας.

Οι επιτυχίες της Αγγλικής ομάδας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στο Ην. Βασίλειο, επηρέασαν αρνητικά τις κρατήσεις διακοπών την περίοδο αυτή.

Εξαιτίας της ελλιπούς ζήτησης, οι τουριστικές επιχειρήσεις έριξαν τις τιμές, και εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες κρατήσεων αλλά καθυστερήσεις αφού προβλέπεται να πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη του Μουντιάλ.

Η ταξιδιωτική σελίδα σύγκρισης τιμών Icelolly.com καταγράφει μείωση του όγκου αναζητήσεων από Βρετανούς, μετά από την αποκορύφωση που είχε σημειωθεί την εβδομάδα πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Ο Μάιος ήταν ο καλύτερος μήνας της χρονιάς μέχρι στιγμής, με άνοδο 8% στις αναζητήσεις συγκριτικά με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Μάρκετινγκ της σελίδας, Ross Matthews, η εκτίμηση για τον ακριβή αντίκτυπο που είχε ο καλός καιρός στη ζήτηση για ταξίδια ήταν δυσκολότερη από του ποδοσφαίρου.

Στην Google UK εκτιμουν ότι ο συνδυασμός των 2 συγκυριών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ενδιαφέροντος για ταξίδια στην έναρξη της περιόδου κρατήσεων τελευταίας στιγμής.

Επίσης, η GfK κατέγραψε αποκορύφωση της ζήτησης για διακοπές πριν τον πρώτο αγώνα της Αγγλίας στις 18 Ιουνίου και στη συνέχεια απότομη μείωση.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.