Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Βρετανικός τουρισμός: Μεγάλα πρόστιμα για μεθυσμένους επιβάτες στις πτήσεις

Βρετανικός τουρισμός: Μεγάλα πρόστιμα για μεθυσμένους επιβάτες στις πτήσεις

Την ώρα που κορυφώνεται το κύμα αναχώρησης βρετανών σε προορισμούς διακοπών του εξωτερικού, 9 αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου ξεκινούν καμπάνια κατά της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, εκδίδοντας προειδοποιήσεις για περιστατικά κακής συμπεριφοράς μεθυσμένων επιβατών.

Η καμπάνια ονομάζεται «One Too Many», οργανώθηκε από το UK Travel Retail Forum, την ένωση διαχειριστών αεροδρομίων, την ΙΑΤΑ και την Airlines UK, ξεκινά σήμερα στα αεροδρόμια Μάντσεστερ, Γκάτουικ, Στάστεντ, East Midlands, Αμπερντίν, Γλασκόβης, Σαουθάμπτον, Μπέρμιγχαμ και Μπρίστολ, και προειδοποιεί με πρόστιμα και δια βίου αποκλεισμό τους από αεροπορικές εταιρίες, τους ταξιδιώτες που προκαλούν αναταραχή στις πτήσεις.

Οι αεροπορικές εταιρίες, τα αεροδρόμια, τα καταστήματα και οι αστυνομικές αρχές των αεροδρομίων θα εντοπίζουν μεθυσμένους επιβάτες πριν την επιβίβασή τους στην πτήση και θα τους προειδοποιούν για τις συνέπειες αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Οι προειδοποιήσεις θα προβάλλονται επίσης σε ψηφιακές οθόνες και στα καταστήματα duty-free.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ην. Βασιλείου, 8.841 αεροσκάφη θα απογειωθούν και θα προσγειωθούν στα βρετανικά αεροδρόμια σήμερα.

Πέρυσι, οι πτήσεις που διαταράχθηκαν εξαιτίας αντικοινωνικών συμπεριφορών μεθυσμένων επιβατών έφθασαν τις 417, δηλαδή διπλάσιες σε σύγκριση με την περασμένη 5ετία.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται για μεθυσμένους επιβάτες μπορεί να φθάνουν τις 5.000 λίρες και προβλέπεται ακόμα και ποινή φυλάκισης 2 χρόνων.

Ενδέχεται επίσης να κληθούν να καταβάλλουν έως 80.000 λίρες προκειμένου να καλύψουν το κόστος αλλαγής πορείας της πτήσης εάν το αεροσκάφος πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.