Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Διαμαρτυρία στη Σαντορίνη για τα γαϊδουράκια

Διαμαρτυρία στη Σαντορίνη για τα γαϊδουράκια

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία [Π.Φ.Π.Ο.] παρακολουθεί α

διαλείπτως την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάστα

ση κακοποίησης ιπποειδών στη Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά και περ

ιοχές της χώρας μας, που ελλείψει ελεγκτικού μηχανισμού δεν δείχνει να περιορίζεται, αλλά απεναντίας εικόνες και βίντεο ως θλιβερά τεκμήρια κά

νουν το γύρο του κόσμου, προσβάλλοντας τον πολιτισμό μας σε ένα νησί κόσμημα για τη χώρα μας και τον πλανήτη.

Εικόνες που επιβεβαιώνουν την ανεξέλεγκτη και κακή χρήση ανυπεράσπιστων ζώων με συνθήκες σκλαβιάς, για εμπορικούς σκοπούς καθώς και για διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών χωρίς καμία προστασία.

Πέραν άλλων προσεγγίσεων, προσπαθειών και συναντήσεων με αρμοδίους που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με άλλους φιλοζωικούς φορείς προς επίλυση του προβλήματος, η Π.Φ.Π.Ο. στηρίζει και συμμετέχει στην ειρηνική δράση διαμαρτυρίας της  27, 28, και 29/07/2018 στη Σαντορίνη, που διοργανώνει η ομάδα ακτιβιστών DREAMDANCERS, ενάντια στην ανεξέλεγκτη, επαναλαμβανόμενη και χωρίς όρια κακοποίηση των ζώων αυτών,  εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για το ντροπιαστικό και χρόνιο αυτό φαινόμενο.

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δράσης περιλαμβάνει κυρίως την ενημέρωση του κόσμου και την ευαισθητοποίησή τους καθώς και την λεπτομερή καταγραφή του προβλήματος:

  •     Υπερφόρτωση των ζώων
  •     Παραμονή και χρήση τους κάτω από τον καυτό ήλιο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς νερό σκίαση
  •     Χρήση ζώων ανεξαρτήτου ηλικίας
  •     Ατελείωτα ωράρια εργασίας των ζώων, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας τα περί τα 600 σκαλοπάτια του νησιού (8-10 ώρες καθημερινά)
  •     Χρήση άρρωστων ζώων με πληγές που έπρεπε να τυγχάνουν κτηνιατρικής επίβλεψης
  •     Παστουρωμένα ζώα (δεμένα από τα  τέσσερα άκρα τους)
  •     Μόνιμες πληγές των ζώων εξαιτίας κακού εξοπλισμού

 

Συγκεκριμένα :

Eθελοντές των φιλοζωικών σωματείων μας από όλη την Ελλάδα, ακτιβιστές της διεθνούς ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων “DIRECT ACTION EVERYWHERE”, μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών [ΕΣΠΙ], καθώς και φιλόζωοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, θα δώσουν το παρόν μαζί με την  Ομάδα ακτιβιστών “DREAMDANCERS”, στη Σαντορίνη στις 27, 28 και 29/07/2018.

Στο παλιό λιμάνι του νησιού, όπου τα γαϊδουράκια περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο, θα γίνεται ενημέρωση του κόσμου από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και τις τρεις ημέρες 27, 28 και 29/07 ενώ θα μοιράζονται φυλλάδια ενημέρωσης.

Τις ίδιες μέρες το βράδυ, παρόμοιες δράσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης θα γίνουν στο κέντρο του νησιού.

Παράλληλες ειρηνικές δράσεις όπως μουσική βραδιά και πορεία στα δρομάκια της Σαντορίνης θα πραγματοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Καλούμε όλους σε συμμετοχή και στήριξη αυτής της δράσης- διαμαρτυρίας, προκειμένου να βάλουμε επιτέλους τέλος στην εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων αυτών.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.