Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Εγκαίνια με λαμπρότητα στον Πειραιά για την νέα γραμμή των Μινωικών για Χανιά (Pics&Video)

Εγκαίνια με λαμπρότητα στον Πειραιά για την νέα γραμμή των Μινωικών για Χανιά (Pics&Video)

Ρότα για τη γραμμή Χανιά – Πειραιά – Χανιά “χαράζει” από σήμερα το επιβατηγό πλοίο “Μύκονος Παλάς” των Μινωικών Γραμμών

Το νέο δρομολόγιο των Μινωϊκών Γραμμών εγκαινιάστηκε  σήμερα σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου των Μινωικών Γραμμών, Αντώνη Μανιαδάκη καθώς και πλήθους στελεχών της ναυτιλιακής εταιρείας.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Σούδας χτες τα μεσάνυχτα εκτελώντας το πρώτο δρομολόγιο από Χανιά προς Πειραιά και καταπλέοντας στον Πειραιά στις 6.30 το πρωί.

 

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ME ANOIKTEΣ ΠΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΙΣ 16/9

Στις 16/9 άλλωστε το πλοίο θα παραμείνει για μια ολόκληρη μέρα στα Χανιά προκειμένου να το επισκεφτούν και να το γνωρίσουν οι Χανιώτες σύμφωνα με τις πληροφορίες του holidaynews.gr

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΕΙΡΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ 

Στο παρθενικό του ωστόσο ταξίδι για Χανιά το μεσημέρι της Κυριακής (15/7/18) μετέφερε 430 επιβάτες σε όλες τις θέσεις και 100 οχήματα στα γκαράζ του κάτι που ικανοποίησε απόλυτα τους διοικούντες αλλά και τα στελέχη των πωλήσεων, που μας δήλωσαν ότι αυτό είναι μια δυναμική εικόνα για λίγες μόλις μέρες πωλήσεων και με δεδομένο ότι οι πολλοί επιβάτες είχαν ήδη αγοράσει τα εισιτήρια τους για Χανιά πολύ νωρίτερα από την γνωστοποίηση της δρομολόγησης του πλοίου.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Τα εγκαίνια του πλοίου τελέστηκαν στις 11.00 το πρωί με τον καπετάνιο να προχωρά στην έπαρση της σημαίας

Κατά την τελετή εγκαινίων ο κ. Μανιαδάκης τόνισε σε ομιλία του, μεταξύ άλλων ότι οι Μινωικές Γραμμές αποτελούν μια εταιρεία που κοιτάζει μπροστά και δεν ακολουθει τις εξελίξεις:

“Επενδύουμε στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Το πλοίο “Μύκονος Παλάς είναι το πλέον σύγχρονο και το νεότερο πλοίο στις γραμμές της Κρήτης. Κίνηση σαν τη σημερινή έρχεται να στηρίξει την τουριστική αναβάθμιση. Οι Μινωικες Γραμμές θα κοιτάνε συνεχώς μπροστά και δεν θα ακολουθούν τις εξελίξεις”.

 

Για νέες θέσεις εργασίας αλλά και μεταφορικό ισοδύναμο έκανε λόγο ο Π. Κουρουμπλής

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για μια γραμμή που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο “παράπονο” όπως το χαρακτήρισε της Κρήτη για το μεταφορικό ισοδύναμο, μεταθέτοντας ωστόσο στο μέλλον τη συζήτησή του.

Όπως είπε:

“Συγκρουστήκαμε με νοοτροπίες και συμφέροντα αλλά καταφέραμε να αναβαθμίσουμε σημαντικά τις ακτοπλοΐες. Δημιουργήσαμε νέες γραμμές με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κυριε Μανιαδάκη ίσως να μην πιστεύατε πως αυτή η στιγμή θα έρθει.

Υπάρχει ένα παράπονο από την Κρήτη για το μεταφορικό ισοδύναμο όμως πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να απαντήσουμε και σε αυτό το αίτημα.

Είναι μια γραμμή που θα βοηθήσει σημαντικά στην εξυπηρέτηση των επιβατών αλλα και των τουριστών καθώς όσο πιο σύγχρονα είναι τα πλοία που ταξιδεύουν τόσο περισσότερους πρεσβευτές θα έχουμε στο εξωτερικό. 120 και πλέον θέσεις εργασίας δημιουργούνται με τη δρομολόγηση αυτού του πλοίου που ύψωσε την ελληνική σημαία.”

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2002 στα Ναυπηγεία της Fincantieri στην πόλη Sestri Ponente της Ιταλίας.

Διαθέτει 732 κλίνες που διανέμονται σε 192 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 1.912 επιβάτες και να μεταφέρει 821 οχήματα.

Το μήκος του ανέρχεται στα 214 μέτρα, το πλάτος στα 26 και το βύθισμα στα 6,7 μέτρα.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.