Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η TUI τους παράτησε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (Εικόνες σοκ)

Η TUI τους παράτησε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (Εικόνες σοκ)

Η πτήση της TUI από το Ηράκλειο για τις Βρυξέλλες, με περίπου 180 Βέλγους επιβάτες, κανονικά έπρεπε να φύγει στις 10.10 το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουλίου. Όμως ακυρώθηκε και οι άνθρωποι – όπως καταγγέλλουν- εγκαταλείφθηκαν από την εταιρεία να κοιμηθούν στα πατώματα και τα παγκάκια του αεροδρομίου του Ηρακλείου, ανάμεσα σε ακαθαρσίες που υποστηρίζουν ότι υπήρχαν παντού… Τώρα η TUI θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 400 ευρώ σε καθέναν από τους επιβάτες.

Η πτήση TB5478 από το Ηράκλειο για τις Βρυξέλλες ήταν προγραμματισμένη για τις 10:10 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Μόλις οι επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο με το τουριστικό λεωφορείο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας τούς ανακοίνωσαν ότι θα υπήρχε μια καθυστέρηση 1 ώρας και 40′ , καθώς το αεροσκάφος θα ερχόταν καθυστερημένα στο Ηράκλειο.

Γύρω στα μεσάνυχτα κλήθηκαν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο της πίστας του αεροδρομίου προκειμένου να μεταφερθούν στο αεροσκάφος. Αλλά και πάλι, σύμφωνα με δηλώσεις επιβατών, παρέμειναν μέσα στο όχημα για 45′ και τότε τους ανακοινώθηκε ότι θα επέστρεφαν στο κτίριο, καθώς υπήρξε κι άλλο πρόβλημα με το αεροπλάνο. Και στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου εκπρόσωπος της TUI τους ανακοίνωσε ότι η πτήση είχε ακυρωθεί.

Η εταιρεία τούς πρόσφερε κάτι να φάνε στα εστιατόρια του αεροδρομίου, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα του ύπνου και οι 180 επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν οικογένειες με παιδιά, βρήκαν “κρεβάτι” στα πατώματα και στα παγκάκια…

Μόλις το πρωί λεωφορεία έφτασαν στο “Νίκος Καζαντζάκης”, επιβίβασαν τους 180 Βέλγους και τους οδήγησαν σε ξενοδοχείο, μέχρι το απόγευμα. Η πτήση τους τελικά έγινε το βράδυ του Σαββάτου, 14 Ιουλίου.

Εκπρόσωπος της TUI επιβεβαίωσε την ταλαιπωρία των 180 επιβατών και πρόσθεσε ότι καθένας από αυτούς θα αποζημιωθεί με 400 ευρώ. Διευκρίνισε επίσης ότι υπήρξαν τεχνικά προβλήματα στο αεροσκάφος, τα οποία πήραν ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν, ενώ αναζητήθηκε άλλο αεροπλάνο για να κάνει το δρομολόγιο, αλλά αυτό αποδείχτηκε αδύνατο, λόγω της υψηλής περιόδου.

Οι ταλαιπωρημένοι επιβάτες έκαναν καταγγελίες και για την καθαριότητα του αεροδρομίου στην βελγική εφημερίδα Nieuwsblad, ενώ ένας από αυτούς μίλησε για “συνθήκες χειρότερες από αφρικανικά αεροδρόμια”…

 

Πηγή: Nieuwsblad

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.