Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οινικές εμπειρίες στην Costa Navarino

Οινικές εμπειρίες στην Costa Navarino

Η Costa Navarino συνεχίζει τα ταξίδια στον κόσμο του κρασιού, της σαμπάνιας και της γαστρονομίας, με δύο σημαντικές παρουσίες μέσα στο καλοκαίρι. Στις 26 & 27 Ιουλίου, το κτήμα Ornellaia από την Τοσκάνη θα φιλοξενηθεί στο Navarino Dunes της Costa Navarino. Το κτήμα που βρίσκεται στο Bolgheri της Τοσκάνης, δημιουργήθηκε το 1981 από τον Lodovico Antinori.

Στη συνέχεια, πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Frescobaldi, η οποία εδώ και 700 χρόνια έχει συνδυάσει την παράδοση, την εμπειρία και την καινοτομία με τη δημιουργικότητα στο χώρο του οίνου, κατέχοντας μερικούς από τους πιο φημισμένους αμπελώνες της Τοσκάνης και εξελίσσοντας συνεχώς το terroir της. Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει παρουσίαση των ετικετών του κτήματος, δείπνο και οριζόντια γευστική δοκιμή του Ornellaia, το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία ιταλικά κρασιά. Τη δοκιμή θα καθοδηγήσει ο Matheo Zanardello, Area Manager του κτήματος Ornellaia, μαζί με τον Head Sommelier της Costa Navarino, Μάνο Κεντικελένη, ενώ την επιμέλεια του δείπνου έχει ο Executive Chef Άγγελος Καλλιντέρης με την ομάδα του.

Η οινική εμπειρία συνεχίζεται στις 31 Αυγούστου, με τη Dom Pérignon, την κορυφαία vintage σαμπάνια. Οι ρίζες βρίσκονται στο 17ο αιώνα, έχοντας πάρει το όνομά της από τον βενεδικτίνο μοναχό Dom Pierre Pérignon, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας των κρασιών της περιοχής του και στην τυποποίηση των μεθόδων παραγωγής. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας αποτελεί χαρακτηριστικό της Dom Pérignon. Με καλεσμένο τον executive Chef της Dom Pérignon, Marco Fadiga, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ένα μοναδικό δείπνο που θα ετοιμάσει ο chef σε συνεργασία με τους chefs του Navarino Dunes. To δείπνο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να συνδυαστεί με τη vintage σαμπάνια, η οποία δημιουργείται μόνο από τα καλύτερα σταφύλια, στις καλύτερες χρονιές.

Οι οινογνωσίες στην Costa Navarino είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες του καλοκαιριού, στη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, σε συνδυασμό με μια ευρεία γκάμα γαστρονομικών προτάσεων.

Η είσοδος και συμμετοχή στις εκδηλώσεις επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.