Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι πιλότοι έπρεπε να σχολάσουν,κι έτσι κατευθύνθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο!

Οι πιλότοι έπρεπε να σχολάσουν,κι έτσι κατευθύνθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο!

‘Eνα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση της TUI από την Κρήτη, που είχε προορισμό το Μπάντεν της Γερμανίας. Το αεροσκάφος αντί να προσγειωθεί στο γερμανικό αεροδρόμιο, προσγειώθηκε στο… Άμστερνταμ της Ολλανδίας, καθώς οι πιλότοι ήταν Ολλανδοί και τελείωνε η βάρδια τους!

Την τραγελαφική ιστορία περιγράφουν επιβάτες της πτήσης με επιστολή τους στην TUI, με την οποία διαμαρτυρήθηκαν για μια σειρά περιστατικών για τα οποία δεν ενημερώθηκαν.

Η πτήση “άλλα ντ΄άλλων” έγινε πριν από 2 εβδομάδες. Σύμφωνα με τις επιστολές μερικών από τους 170 Γερμανούς επιβάτες, που ολοκλήρωναν τις διακοπές τους στην Κρήτη, το πρώτο που τους έκανε εντύπωση ήταν ότι στο αεροσκάφος της TUI υπήρχε ολλανδική σημαία και ολλανδικό πλήρωμα και όχι γερμανικό.

Στη διάρκεια της πτήσης ενημερώθηκαν ότι η προσγείωση θα γινόταν στο Άμστερνταμ κι όχι στο Μπάντεν, δηλαδή 600 χιλιόμετρα πιο βόρεια! Κι αυτό γιατί, αν το αεροσκάφος προσγειωνόταν στη Γερμανία, δε θα επιτρεπόταν στους πιλότους να συνεχίσουν το ταξίδι προς τα σπίτια τους, καθώς θα είχαν υπερβεί τις 13 ώρες βάρδιας.

Ο Aage Dünhaupt, επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνίας της TUIfly Γερμανίας, επιβεβαίωσε το περιστατικό και εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία των επιβατών, οι οποίοι θα έπρεπε να παραμείνουν στην ολλανδική πόλη και στη συνέχεια να βρεθεί άλλο μέσο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, είπε ότι οι επιβάτες θα αποζημιωθούν και υποστήριξε ότι η ταλαιπωρία ξεκίνησε από το γεγονός ότι ένα αεροσκάφος της γερμανικής TUI ήταν εκτός πτήσεων για συντήρηση. Έτσι, για να μην ακυρωθεί η πτήση της επιστροφής από την Κρήτη, ζητήθηκε από την TUI Ολλανδίας να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο. Κι επειδή οι χρόνοι πτήσης για τους πιλότους και το πλήρωμα είναι συγκεκριμένοι, δεν υπήρχε ο χρόνος για ενδιάμεση στάση στο Μπάντεν.

Πηγή:  Badische Neueste Nachrichten Badendruck

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.