Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι πιλότοι κόβουν τα «φτερά» της Ryanair

Οι πιλότοι κόβουν τα «φτερά» της Ryanair

Τη μεγαλύτερη απεργία της ιστορίας της βιώνει σήμερα, Πέμπτη, η Ryanair, με τους πιλότους στην έδρα της, την Ιρλανδία, να ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου του ιπτάμενου προσωπικού Forsa δήλωσε την Τετάρτη ότι οι διαπραγματεύσεις «δεν έχουν σημειώσει αξιόλογη πρόοδο», εξαγγέλλοντας 24ωρη απεργία από τη 1 το πρωί (ώρα Δουβλίνου) της Πέμπτης. Μετά την αναγνώριση των συνδικάτων από τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους τον Δεκέμβριο, έχουν κορυφωθεί οι εντάσεις μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τις 30 από τις 290 πτήσεις την Πέμπτη, όλες εκ των οποίων με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιβάτες των πτήσεων θα λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους ή θα παραπεμφθούν σε νέα πτήση. Ο αντίκτυπος της απεργίας θα είναι «περιορισμένος» δήλωσε η εταιρεία, εκτιμώντας ότι θα απεργήσουν μόλις των 27% των πιλότων της. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε το σωματείο Forsa ότι απέρριψε της προτάσεις της διοίκησης μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων.

Ανάλογες ψηφοφορίες προγραμματίζουν και τα σωματεία σε άλλες χώρες. Στη Γερμανία, γίνονται συζητήσεις για βελτίωση των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας, ενώ απεργίες έχουν προγραμματίσει τα πληρώματα σε Ισπανία, Πορτογαλία και Βέλγιο για τις 25 και 26 Ιουλίου. Στις 25 Ιουλίου απεργούν οι ιπτάμενοι και στην Ιταλία.

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου στην Ιρλανδία, πάντως, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι εργαζόμενοι θα «τραβήξουν το σχοινί» όσο χρειαστεί αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τις διεκδικήσεις τους.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.