Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Τουρκικός τουρισμός: Σε ένα μήνα είχε περισσότερους Ρώσους από ότι η Ελλάδα ετησίως

Τουρκικός τουρισμός: Σε ένα μήνα είχε περισσότερους Ρώσους από ότι η Ελλάδα ετησίως

Σπάει όλα τα ρεκόρ φέτος ο τουρκικός τουρισμός σε σχέση με την προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

Ενδεικτικό της δυναμικής που έχει η Τουρκία στη ρωσική αγορά είναι το γεγονός ότι η γειτονική χώρα μόνο τον Μάιο υπερκάλυψε σε αριθμό το σύνολο των Ρώσων τουριστών που πρόκειται να επισκεφθούν όλο τον χρόνο φέτος την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών τον Μάιο στην γειτονική χώρα αυξήθηκαν κατά 42% φθάνοντας σε 864.087. Επίσης, για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών αυξήθηκαν κατά 49,6% φθάνοντας σε 1,39 εκατ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας το 2017 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 589.000 Ρώσοι τουρίστες έναντι 595.000 το 2016. Επίσης, η φετινή τουριστική σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για την Ελλάδα σε σχέση με την Ρωσία. Και αυτό γιατί τα τελευταία στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου δείχνουν μία μείωση των αφίξεων από την Ρωσία της τάξης του 22,6%.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.