Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Απίστευτη αποκάλυψη: Ελντοράντο για την ιταλική μαφία ο ισπανικός τουρισμός!

Απίστευτη αποκάλυψη: Ελντοράντο για την ιταλική μαφία ο ισπανικός τουρισμός!

Μια απίστευτη αποκάλυψη κάνει ο Ιταλός στρατηγός Giuseppe Governale, επικεφαλής της Υπηρεσίας κατά της Μαφίας στην Ιταλία (DIA), σε συνέντευξή του στην έγκυρη ισπανική εφημερίδα El Confidencial. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Giuseppe Governale  δηλώνει οτι η Ισπανία είναι το Ελντοράντο της Ιταλικής Μαφίας για τις 2 κυριότερες επιχειρήσεις της: Τα Ναρκωτικά και τον Τουρισμό!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Ισπανία εξακολουθεί να είναι η κύρια πύλη εισόδου και το check-point του δρόμου της κοκαΐνης από τη Λ.Αμερική με προορισμό την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Ο δρόμος της ηρωϊνης, εξάλλου, όπως τονίζει, συνδέει την Ιταλική Μαφία με την Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του Τουρισμού, όπως τονίζει ο επικεφαλής της DIA, η παρουσία της Ιταλικής Μαφίας στην Ισπανία είναι πολύ ισχυρή σε όλη την ακτογραμμή από Βορρά μέχρι τον Νότο με ιδιαίτερη έμφαση στο Αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων με επίκεντρο την Πάλμα της Μαγιόρκα.

Ο κ.Giuseppe Governale τονίζει ότι, παρά τις προσπάθειες της Ισπανικής Αστυνομίας, το φαινόμενο εξελίσσεται και η παρουσία της μαφίας στη Ισπανία αυξάνει γιατί:

  • Η παρουσία της Μαφίας είναι κατά το δυνατόν αθόρυβη και διακριτική (τουλάχιστον αυτό προσπαθούν. Γι αυτό οι διάφορες οικογένειες έχουν συνάψει συμφωνία μεταξύ τους και χωρίς επεισοδιακές δολοφονίες εν μέση οδώ, όπως έκαναν παλαιότερα. χωρίζουν τους τομείς δράσης)
  • Η υπάρχουσα νομοθεσία είναι ξεπερασμένη για τις σύγχρονες μεθόδους δράσης της Μαφίας
  • Το κυριότερο, οι ντόπιοι πληθυσμοί κάνουν οτι δεν βλέπουν, ότι δεν ξέρουν τίποτα. Αυτό επιδιώκει και η Μαφία. Οι τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν να ξέρουν γιατί  τα χρήματα που διακινούνται είναι πολλά και συμβάλλουν στην ευημερία τους.

Ένας άλλος τομέας που επίσης πρέπει να βάζει σε σκέψεις τους αρμόδιους είναι η κτηματαγορά. Όταν εμφανίζεται ή εμπλέκεται η Μαφία συνήθως παρατηρούνται μαζικές αγορές. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα αλλάζουν χέρια.

Τέλος ο στρατηγός επισημαίνει ότι η Μαφία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ΠΑΝΤΟΤΕ είχε, έχει και θα έχει σχέση με πολιτικούς.

Και ένα ευτράπελο στοιχείο, που αναφέρει ο Ιταλός στρατηγός: Η καλαβρέζικη Ντρανγκέτα, μια από τις δυο μεγάλες μαφιόζικες οικογένειες στην Ιταλία, έχει ως προστάτη τον Αρχάγγελο Μιχαήλ!

Οπότε, αν δείτε και στην Ελλάδα κανένα αγαλματίδιο ή εικόνα του Αρχαγγέλου σε κανένα γραφείο, σκεφτείτε ότι μπορεί ο ένοικος να μην είναι τόσο θρήσκος, αλλά η Ντρανγκέτα να βρίσκεται ήδη επιχειρηματικά μέσα και στον ελληνικό τουρισμό….

Ο  Ιταλός στρατηγός Giuseppe Governale, επικεφαλής της Υπηρεσίας κατά της Μαφίας στην Ιταλία (DIA). Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Confidencial.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.