Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι τουρίστες αυξάνονται, οι τουριστικές εισπράξεις μειώνονται

Οι τουρίστες αυξάνονται, οι τουριστικές εισπράξεις μειώνονται

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο τέλος της σεζόν θα έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα 32 εκατομμύρια τουρίστες.

Αλλά αν και ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις εισπράξεις, οι οποίες δεν ακολουθούν την ίδια πορεία.

Όπως λένε επιχειρηματίες της αγοράς, πολλοί τουρίστες είχαν κάνει από νωρίς την κράτηση του ταξιδιωτικού πακέτου πετυχαίνοντας καλή τιμή. Μια άλλη εξήγηση που δίνουν είναι ότι οι τουρίστες που έρχονται δεν έχουν οικονομική επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μην ξοδεύουν αρκετά χρήματα για αγορές ή στον κλάδο της εστίασης.

Παράλληλα ανακάμπτουν οι ανταγωνιστές μας. Η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο αποσπούν σταδιακά όλο και μεγαλύτερα μερίδια από την τουριστική πίτα. Γερμανοί και Ρώσοι προτιμούν τις συγκεκριμένες χώρες.

Με την Τουρκία να προσελκύει μάλιστα τουρίστες της τελευταίας στιγμής καθώς η βύθιση της τουρκικής λίρας έχει καταστήσει την χώρα πολύ ελκυστική ως προορισμό. Σήμερα η ισοτιμία του ευρώ με την τουρκική λίρα διαμορφώνεται στις 5,9 λίρες.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.