Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

AEGEAN: Αυξημένη πληρότητα πτήσεων και περιορισμός εποχικών ζημιών

AEGEAN: Αυξημένη πληρότητα πτήσεων και περιορισμός εποχικών ζημιών

Στα 455,7 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ-1,62% το πρώτο εξάμηνο του 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους το α’ εξάμηνο διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 13,8 εκατ. ευρώ., έναντι καθαρών ζημιών ύψους 20 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο όμιλος μετέφερε 5,9 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 7%, με αύξηση της χωρητικότητας κατά 3% σε χιλιομετρικές θέσεις και 4% σε διαθέσιμες θέσεις. Στο δίκτυο εσωτερικού ταξίδεψαν 2,7 εκατ. επιβάτες, 5% περισσότεροι σε σχέση με το 2017. Στο δίκτυο εξωτερικού η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 8% σε 3,3 εκατ. επιβάτες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η μέση πληρότητα πτήσεων αυξήθηκε σε 81,7% από 79,2%, απόρροια της αποτελεσματικής εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης του δικτύου. Η αύξηση της κίνησης εξωτερικού προς/από την Αθήνα ανήλθε σε 13%, ενώ εντάχθηκαν και 11 νέοι προορισμοί εξωτερικού στο δίκτυο της πρωτεύουσας.

Οι καθαρές λειτουργικές ροές το πρώτο εξάμηνο του 2018 ενισχύθηκαν σε 163,2 εκατ. ευρώ από 127,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017, με αποτέλεσμα τα ταμιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε 395,8 εκατ. την 30.06.2018, αυξημένα κατά 58,4 εκατ. σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017, παρά και την εκταμίευση της πρώτης προκαταβολής ύψους 33,6 εκατ. που σχετίζεται με την υλοποίηση της συμφωνίας για την παραγγελία αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Airbus Α320neo.

«Μετά από μία ιδιαίτερα θετική πορεία που σημειώθηκε το 2017, πετύχαμε περαιτέρω ενίσχυση της επιβατικής κίνησης και της μέσης πληρότητας πτήσεων, παρά την σημαντική αύξηση της χωρητικότητας από ανταγωνιστικές εταιρείες. Ακολουθούμε για δεύτερη χρονιά λελογισμένο ρυθμό ανάπτυξης και συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη βελτίωση των υπηρεσιών και του προϊόντος μας καθώς και στη βέλτιστη διαχείριση του αναπτυσσόμενου δικτύου μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το τρέχον έτος η εταιρεία ξεκίνησε 11 νέα δρομολόγια από την Αθήνα, ενισχύοντας το δίκτυό της. Σημαντικό ορόσημο, όπως επισήμανε, αποτέλεσε επίσης η απόφαση της εταιρείας να επενδύσει σε αεροσκάφη νέας γενιάς της οικογένειας Airbus A320neo, «επένδυση που στοχεύει σε περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας και προσφέρει δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς».

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.