Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

«Apodixi please»: Τη συνδρομή των τουριστών κατά της φοροδιαφυγής ζητεί η ΑΑΔΕ

«Apodixi please»: Τη συνδρομή των τουριστών κατά της φοροδιαφυγής ζητεί η ΑΑΔΕ

Τη συνδρομή και των ξένων τουριστών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ζητεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσα από μια καμπάνια ενημέρωσης με την ονομασία «Apodoxi please».

Η καμπάνια εμφανίζεται σε πρώτη φάση με διαφήμιση μέσω Google στους μεγαλύτερους ιστότοπους όλου του κόσμου, ενώ σε δεύτερη φάση σύντομα θα υπάρχουν αφίσες με οδηγίες για το “τι είναι απόδειξη και τι όχι” στα αεροδρόμια.

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει τους τουρίστες για τα δικαιώματά τους  στις συναλλαγές στην Ελλάδα και τους καλεί να ζητούν αποδείξεις λέγοντας απλά στα ελληνικά: “Apódixi please”! και ότι εάν δεν λάβουν απόδειξη δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν.

Παράλληλα οι τουρίστες ενημερώνονται ότι σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και, γενικά, σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οδηγοί ταξί και περίπτερα) υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες και επομένως δεν χρειάζεται να πληρώνουν με μετρητά. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι μέσω της πληρωμής με κάρτα και ζητώντας απόδειξη βοηθούν την ελληνική φορολογική αρχή να εισπράξει φόρους που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή που πληρώνουν και πρακτικά συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και προσφέρουν την ευκαιρία να τους προσφερθούν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες την επόμενη φορά που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Αφίσες με το “Apodixi please (receipt please)” θα τοποθετηθούν άμεσα στα αεροδρόμια.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.