Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Έρχονται αυξήσεις στα τέλη και στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” στα Χανιά

Έρχονται αυξήσεις στα τέλη και στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” στα Χανιά

Μετά τις αυξήσεις που προβλέπονται από την σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, το ύψος των τελών στα 3 αεροδρόμια θα διαμορφωθεί σε 18,5€ ανά αναχωρούντα επιβάτη, από 13,5 € που είναι τώρα.

Κατά 5€ αναμένεται να αυξηθούν τα τέλη στα αεροδρόμια της Καβάλας, των Χανίων και της Ζακύνθου, τα οποία διαχειρίζεται η Fraport Greece, από την πρώτη Απριλίου 2019.

Αυτά ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ.

Mετά τις αυξήσεις που προβλέπονται από την σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, το ύψος των τελών στα 3 αεροδρόμια θα διαμορφωθεί σε 18,5€ ανά αναχωρούντα επιβάτη, από 13,5 € που είναι τώρα.

Όπως προβλέπει η σύμβαση, η Fraport Greece έχει το δικαίωμα να αυξήσει τα τέλη στα αεροδρόμια στα οποία ολοκληρώνει τα έργα αναβάθμισης των υποδομών.

Μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησαν έργα ύψους 100 εκατ.€ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσινέλ, ανέφερε πως εντός του 2019 είναι πιθανό να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς, της Ρόδου, του Ακτίου, της Μυτιληνης, της Σάμου και της Σκιάθου.

Ως εκ τούτου, τα τέλη στα αεροδρόμια αυτά είναι πιθανό να αυξηθούν εντός του 2020.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ολοκλήρωση των έργων να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και να εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

Η Fraport Greece πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες για τις νέες χρεώσεις από το Νοέμβριο του 2018 και η διαδικασία συμφωνίας με τη σημερινή ΥΠΑ για τις νέες χρεώσεις θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την επίσημη έκδοση του πιστοποιητικού.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη της Fraport η χρέωση των 18,5€ ανά επιβάτη παραμένει ανταγωνιστική σε σύγκριση με γειτονικές χώρες όπου τα τέλη κυμαίνονται σε περίπου 20€.

 

Πηγές: ΑΠΕ – skai.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.