Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Κρήτη: Γιατί οι ξενοδόχοι ζητούν να μπει εισιτήριο σε Ελαφονήσι και Μπάλο

Κρήτη: Γιατί οι ξενοδόχοι ζητούν να μπει εισιτήριο σε Ελαφονήσι και Μπάλο

Με μία κοινή επιστολή προς τους Δήμους Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δύο δημοφιλείς παραλίες.

Με μία κοινή επιστολή προς τους Δήμους Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δύο δημοφιλείς παραλίες του Ελαφονησίου και του Μπάλου.

Προτείνει δε και πάλι την επιβολή εισιτηρίου στις δύο παραλίες, ώστε να υπάρχει έλεγχος της ροής των επισκεπτών.

Αναλυτικά το κείμενο των δύο επιστολών:

Τελειώνοντας την φετινή τουριστική σαιζόν διαπιστώνουμε όλοι ότι οι μοναδικού κάλους παραλίες του δήμου σας, ήταν ξανά πρώτες στις προτιμήσεις των επισκεπτών σε όλη την Κρήτη, όπως φυσικά αξίζει σε αυτά τα καταπληκτικά μνημεία της φύσης.

Παράλληλα είναι γνωστό, από την δημοσιότητα που έχουν λάβει, ότι υπάρχουν παράπονα πολλών επισκεπτών μας για την κατάσταση που υπάρχει στις παραλίες, ιδιαίτερα του Μπάλου και του Ελαφονησίου, σε επίπεδο καθαριότητας, ευταξίας και συνωστισμού.

Έχουμε δε, και το καταπληκτικό φαινόμενο, διάφοροι πλανόδιοι να πωλούν βαζάκια με άμμο καταστρέφοντας τις παραλίες και το οικοσύστημα τους με ανεπανόρθωτη βλάβη.
Η ανεξέλεγκτη στάθμευση μέσα στην άμμο, κάτω από κέδρους, καταστρέφοντας τους, και τα χιλιάδες αυτοκίνητα δημιουργούν μια εικόνα που μόνο κολακευτική δεν είναι για τον τόπο μας και τον τουρισμό μας.

Οι διαμαρτυρίες πολλών επισκεπτών είναι γνωστές, τις έχουμε επισημάνει, και θέλουμε ξανά να εφιστήσουμε την προσοχή σας, ώστε την επόμενη τουριστική περίοδο, 2019, να υπάρχει έλεγχος στις ροές των επισκεπτών και φυσικά να είναι γνωστό πόσους επισκέπτες μπορεί να δεχτεί κάθε παραλία ημερησίως, ώστε να αποφύγουμε τι απαράδεκτες αυτές εικόνες και την υποβάθμιση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος .

Προτείνουμε λοιπόν ξανά την επιβολή εισιτηρίου, καταρχήν στις παραλίες του Μπάλου και του Ελαφονησίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος των ροών των επισκεπτών, ενώ παράλληλα προκειμένου να αποφευχθούν , δήθεν παρεξηγήσεις επισημαίνουμε ότι τα έσοδα πρέπει να είναι ανταποδοτικά.

Συγκεκριμένα τα έσοδα να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντίνων και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, την φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ και φυσικά τη προστασία και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.

Επειδή στο παρελθόν έχει γίνει πολύ συζήτηση για την συγκεκριμένη πρόταση, επαναλαμβάνουμε ότι στοχεύει μόνο στην αναβάθμιση, συντήρηση και ανάδειξη τους.

Η συγκεκριμένη πρόταση, γίνεται γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την ανάδειξη των περιοχών αυτών, ώστε να προστατέψουμε τις συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες είναι πόλος έλξης και σημείο αναφοράς του τουρισμού της χώρας μας.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.