Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Κυπριακός τουρισμός: Πάνω από 1 δισ.ευρώ τα έσοδα στο πρώτο 6μηνο

Κυπριακός τουρισμός: Πάνω από 1 δισ.ευρώ τα έσοδα στο πρώτο 6μηνο

Το όριο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ έχει ξεπεραστεί, όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα του πρώτου εξαμήνου του έτους στην Κύπρο, όπως διαφαίνεται από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία του κράτους.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα για την εν λόγω περίοδο ανήλθαν σε €1.035 εκ. σε σύγκριση με €996 εκ. που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση κοντά στο 4%.

Τα αυξητικά αποτελέσματα των τουριστικών εσόδων και τα πολυδιάστατα ευεργετικά αποτελέσματα του τουρισμού στην οικονομία, αντικατοπτρίζονται και στις σημαντικές αυξήσεις του κύκλου εργασιών των τουριστικών καταλυμάτων και κέντρων εστίασης.

Επισημαίνεται ότι, βάσει των σχετικών στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την εξαμηνία Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, ο δείκτης των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης παρουσίασε άνοδο 10,5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών για τις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος για την υπό αναφορά περίοδο, αυξήθηκε κατά 11,4%, ενώ για τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης κατά 9,7%.

Θετικά στοιχεία προκύπτουν και από τα στοιχεία διαμονής σε αδειούχα τουριστικά καταλύματα. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι αφίξεις σε αδειούχα τουριστικά καταλύματα για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 ανήλθαν σε 1,78 εκ. συγκριτικά με 1,62 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10,3%.  Παράλληλα, οι συνολικές διανυκτερεύσεις  σε αδειούχα καταλύματα την πρώτη επταμηνία του 2018 ανήλθαν σε 9,39 εκ. και παρουσιάζουν αύξηση 5,4% συγκριτικά με την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες του για προσέλκυση τουριστών ψηλής εισοδηματικής τάξης, με στόχο την αύξηση εσόδων, παράλληλα με την αύξηση αφίξεων.

Ο Οργανισμός, με την ευκαιρία της παρούσας τοποθέτησης, τονίζει για μια ακόμα φορά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι προκλήσεις σε εσωτερικά ζητήματα που επιδρούν στην τουριστική εμπειρία όπως θέματα ηχορύπανσης, έλλειψης αισθητικής, παράνομων παρεμβάσεων στις προσόψεις των κτιρίων, ακαλαίσθητων πινακίδων, θέματα κραχτισμού, αισχροκέρδειας, καθαριότητας και ευταξίας.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.