Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Μαγιόρκα: Το 60% των κατοίκων θέλουν λιγότερους τουρίστες

Μαγιόρκα: Το 60% των κατοίκων θέλουν λιγότερους τουρίστες

To 60% των κατοίκων της Μαγιόρκα τάσσεται υπερ του περιορισμού του αριθμού των τουριστών στον προορισμό, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Gadeso.

Έξι στους 10 κατοίκους συμφωνούν ότι τα νησιά των Βαλεαρίδων δε μπορούν να φιλοξενήσουν άλλους τουρίστες και ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι βιώσιμη καθώς περισσότεροι τουρίστες δε σημαίνει και περισσότερος πλούτος.

Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού στο νησί νιώθουν έντονα ότι ζουν σε μια περιοχή με συνωστισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε σύγκριση με πέρυσι, αυτή η αίσθηση εμφανίζεται ισχυρότερη κατά μία ποσοστιαία μονάδα, και είναι ιδιαίτερα αισθητή στις παραλίες και στο οδικό δίκτυο (76%) καθώς και στην κυκλοφοριακή κίνηση και το παρκάρισμα (75%).

Το 38% των κατοίκων μιλούν για υπερφόρτωση των δημόσιων υπηρεσιών και το 28% θεωρεί ότι τα εστιατόρια και τα καφέ είναι ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο.

Το 40% τίθενται κατά της εισαγωγής περιορισμών στον τουρισμό, κατά κύριο λόγο επειδή ο υπερ-τουρισμός είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αυτορυθμιστεί.

Το 63% όμως συμφωνεί με την αύξηση του τουριστικού φόρου την υψηλή σεζόν, τέσσερις στους 10 πιστεύουν ότι το μέτρο αυτό ανακουφίζει τον αρνητικό αντίκτυπο του τουρισμού και το 23% ότι ο τουριστικός φόρο συμβάλλει στον περιορισμό του αποκαλούμενου ως «φθηνού τουρισμού».

Το 55% εξ όσων θεωρούν την αύξηση του τουριστικού φόρου λανθασμένη, εκφράζουν φόβους για τις αρνητικές συνέπειες του τουρισμού.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.