Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ρόδος 2018 « Τουρισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός»

Ρόδος 2018 « Τουρισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρόγραμμα εκδήλωσης

 

 • Χαιρετισμός Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου
 • Χαιρετισμός αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου

 

 • Ομιλία του καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρου Συρόπουλου, με θέμα «Οι απαρχές του τουρισμού από την αρχαιότητα».

 

 • Παρουσίαση των καινοτόμων εφαρμογών προβολής και προώθησης του τουρισμού στη Ρόδο:

     “Be Local @ Rhodes”,

    “Throne of Helios”, 

     “MustGo Lindos – Virtual Tour Guide ”,

      “Trinityvision-Cabs.gr-Dispatch.Guru-Tourismbus.com”,

       “Motivate Project ”

       “Virtual Pilot“

       “pdwserevices- Asklipeiades”

 

 • Χορευτικά από τα μπαλέτα

Beriozka- Ensemble Foklorique Russe – Ρωσία

Saranga School of Dance ( Saranga Kalayathanaya) – Σρι Λάνκα

Ensemble Florile Bucovinei  – Ρουμανία

 

 • Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από :

Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Το Καμάρι»

Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης

Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς»

 

Στους επισκέπτες θα προσφέρονται μελεκούνια, κρασί και αναψυκτικά.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών

 

Be Local @ Rhodes

Μια καινοτόμα εφαρμογή από Ροδίτες, μία ψηφιακή πλατφόρμα λογισμικού με τις τοπικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες, που στόχο έχει την άμεση ενημέρωση των χρηστών της εφαρμογής, απευθείας στα κινητά τους.

 

Παράλληλα παρουσιάζει τα καλά του τόπου μας, τα αξιοθέατα, τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις του. Αφορά το νησί της Ρόδου και απευθύνεται τόσο στους επισκέπτες μας όσο και στους κατοίκους του νησιού.

 

 Throne of Helios

Ο Θρόνος του Ήλιου είναι η επίσκεψη που κερδίζει πολλούς επισκέπτες στις διακοπές στη Ρόδο, το νησί του Θεού Ήλιου. Η ιστορία της Ρόδου, «Ο Θρόνος του Ήλιου», διάρκειας 20΄, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο μοναδικό σινεμά 9 Διαστάσεων!

Διαθέτει το πιο σύγχρονο σύστημα μετάφρασης σε 10 γλώσσες, Ελληνικά (εκφώνηση από τον Γρηγόρη Βαλτινό), Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Εβραϊκά, Σουηδικά, Φιλανδικά, Ιταλικά & Τσέχικα έχει χαρακτηριστεί ως το πιο δημοφιλές θέαμα για κάθε επισκέπτη.

 

 

MustGo Lindos – Virtual Tour Guide 

Το MustGo είναι ένας ψηφιακός τουριστικός οδηγός. Σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει μια εικονική ξενάγηση στην Ακρόπολη της Λίνδου.

Προσφέρει μια βιωματική περιπλάνηση μέσω ιστορικών γεγονότων και γενικών πληροφοριών αυτού του εκπληκτικού πολιτισμού και μας ταξιδεύει στην ιστορία του παρελθόντος αλλά και πίσω στην σύγχρονη εποχή.

Η εφαρμογή  οδηγεί τον επισκέπτη σε 8 διαφορετικά σημεία της Ακρόπολης. Σε κάθε στάση τον περιμένουν 1-5 βίντεο που ρίχνουν φως στην ιστορία, την τέχνη, τα αρχαιολογικά ευρήματα κτλ. Η διάρκεια της ξενάγησης και των συνολικά 23 βίντεο είναι 1 ώρα.

 

 

Trinityvision-Cabs.gr-Dispatch.Guru-Tourismbus.com

Πρόκειται ουσιαστικά για τις πλέον σύγχρονες και βραβευμένες ψηφιακές εφαρμογές που περιλαμβάνει την εφαρμογή για τα ταξί CABS.GR και για τα λεωφορεία  TOURISMBUS.COM.

Η εφαρμογή για τα ταξί  απευθύνεται σε εταιρίες ταξί τουριστικών περιοχών όπως το Ραδιοταξί της Ρόδου, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ταξί στη χώρα με στόλο 300 οχημάτων, όπου και εφαρμόζεται από το 2012 και επιτρέπει να καλούν όχημα σε μερικά δευτερόλεπτα, γεγονός που έχει ωφελήσει ξενοδοχειακές και οι τουριστικές επιχειρήσεις για την  άμεση εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Επίσης, η διπλά βραβευμένη πλατφόρμα διαχείρισης στόλου τουριστικών λεωφορείων που εκπροσωπεί και διαχειρίζεται το μεταφορικό έργο για επώνυμους και  καταξιωμένους τουριστικούς κολοσσούς, μεταξύ αυτών την Thomas Cook, έναν από τους μεγαλύτερους Tour Operator της ευρώπης

Κάνοντας χρήση της πλατφόρμας ταξί CABS.GR και λεωφορείων TOURISMBUS.COM, έχει υπολογιστεί ότι διεκπεραιώνεται σε καθημερινή βάση περίπου το 65-70% του συνολικού μεταφορικού έργου για το νησί της Ρόδου, μεταφέροντας καθημερινά πάνω από 30.000 άτομα.

 

Motivate Project

Ο Δήμος Ρόδου, συμμετέχει στο έργο με τίτλο “MOTIVATE – Promoting citizens’ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg-MED 2014-2020 με εταίρους από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Στόχος είναι όσοι περισσότεροι πολίτες και επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα και τις εφαρμογές, δίνοντας πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται στην πόλη και αξιολογώντας υφιστάμενες δομές.

Οι κάτοικοι καλούνται να καταγράψουν τις ημερήσιες διαδρομές τους, να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες μετακίνησης αλλά και να πουν τη γνώμη τους σχετικά με μελλοντικές παρεμβάσεις.

 

Virtual Pilot

Το Virtual Pilot προσφέρει μια εναλλακτική μορφή τουρισμού για το νησί της Ρόδου και στοχεύει σε ανθρώπους που έχουν πάθος  με τα αεροπλάνα και την πολιτική αεροπορία γενικότερα.

Δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πτήσεις ή/και μαθήματα πτήσεων σε έναν πολύ ρεαλιστικό προσομοιωτή πτήσεων. Ο επισκέπτης διαμένει σε ειδικά διαμορφωμένο  χώρο που ονομάζουμε “Pilot Studio” ο οποίος βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία με τον προσομοιωτή πτήσεων.

Ο στόχος είναι να ζήσει έστω και ένα μικρό διάστημα την ζωή ενός πιλότου της πολιτικής αεροπορίας. Έχουμε εντοπίσει ότι αυτό το όνειρο ζωής για πολλούς ανθρώπους.

 

 

Asklipeiades – pdwserevicesgr

 

Oι «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ» Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ρόδου, την οποία την έχουν ιδρύσει τα ίδια τα άτομα με αναπηρία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Επαρχίας Ρόδου, λειτουργούν με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά, που αφορά στον χώρο παροχής υπηρεσιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 • Στον Τομέα του Τουρισμού έχει αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών με σκοπό τη διευκόλυνση και άνετη μεταφορά τουριστών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή/και κινητικά προβλήματα, λόγω γήρατος ή αναπηρίας. Το εξειδικευμένο προσωπικό (οδηγοί και συνοδοί) φροντίζουν για την αξιοπρεπή και ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.
 • Μεταφορά  με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα ΑΜΕΑ
 • Διαθέτει, σε άτομα που τον χρειάζονται, ειδικό εξοπλισμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και την εξασφάλιση άνετων και ασφαλών διακοπών.
 • Καταγράφει αναλυτικά όλα τα προσβάσιμα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, προσβάσιμες διαδρομές κ.λ.π. σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες προσβασιμότητας.
 • Μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας μας www.pwdservices.gr προωθούμε τις δράσεις μας και τις υπηρεσίες μας αλλά και παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.