Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Το Ελληνικό κρασί στην Πολωνία στις εκθέσεις Grecka Panorama & Greek Food Show

Το Ελληνικό κρασί στην Πολωνία στις εκθέσεις Grecka Panorama & Greek Food Show

Τα ελληνικά κρασιά θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στην εφετιή διοργάνωση της 4ης Grecka Panorama & 3ης Greek Food Show, που θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Βαρσοβία.

Πρόκειται για τις 2  μοναδικές και παράλληλες εκθέσεις για την Ελλάδα οι οποίες αναδεικνύουν και υποστηρίζουν τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.

Η προώθηση των ελληνικών κρασιών αποτελεί μία στρατηγική συνέργεια μεταξύ της Wine Expo Poland και της North Events με στόχο την αύξηση των εξαγωγών στην Πολωνία.

H κατανάλωση του κρασιού στην Πολωνία αυξάνεται 5% ετησίως, που συνδέεται και με την οικονομική ανάπτυξη της Πολωνίας. Το 2016 υπολογίζεται ότι καταναλώθηκαν 107 εκατ. λίτρα κρασιού, έναντι 87 εκατ. λίτρων το 2010.

Τα ελληνικά κρασιά αντιστοιχούν σε μικρό μερίδιο των συνολικών πολωνικών εισαγωγών οίνου με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Περισσότεροι από 100 οινοπαραγωγοί δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα.

Στον παρακάτω πίνακα  οι  εισαγωγές οίνου σε  εκατομμύρια λύτρα

Το πρόγραμμα της προώθησης  του  Ελληνικού Οίνου στην αγορά της Πολωνίας, περιλαμβάνει:
  • Masterclass οίνου, Polonia Palace, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.
  • Γευσιγνωσίες ελληνικού κρασιού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης  “THE GREEK FOOD SHOW” 1-2 Δεκεμβρίου , PGE Narodowy, Βαρσοβία.
  • Οργάνωση συνεχόμενων σεμιναρίων οίνου για τους επισκέπτες της έκθεσης“THE GREEK FOOD SHOW” 1-2 Δεκεμβρίου, PGE Narodowy, Βαρσοβία.
Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Πολωνούς. Η Πολωνία θα είναι το νέο μέλος στη «λέσχη» των μεγάλων αγορών προέλευσης με άνω του 1.250.000 αφίξεις για την Ελλάδα.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετική προοπτική και για το ελληνικό κρασί αφού το ελληνικό brand name γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτό στην Πολωνία λόγω του μεγάλου αριθμού Πολωνών που επισκέπτονται τη χώρα μας.
Στην 4η GRECKA PANORAMA (www.greckapanorama.com), η οποία πραγματοποιείται παράλληλα με την 3η Greek Food Show, τα συμμετέχοντα επισκέψιμα οινοποιεία θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης υπηρεσίες οινοτουρισμού.
Η Πολωνία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ιδιωτική κατανάλωση κρασιού.
Η Πολωνία για τις ελληνικές εξαγωγές αποτελεί μία αγορά δυναμική και άκρως σημαντική. 39 εκατομμύρια δυνητικοί καταναλωτές με εισόδημα το οποίο κινείται αυξητικά. Η ιδιωτική κατανάλωση κινείται ανοδικά, το 2017 (+3,9%) και  το 2018 (+2,9%).
Η έκθεση GREEK FOOD SHOW τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ, και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα της North Events στην Ελλάδα και της Future Need +30 210 9713281, +30 210 9734859.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.