Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Το Παρίσι εξετάζει την απαγόρευση μισθώσεων Airbnb στο κέντρο της πόλης

Το Παρίσι εξετάζει την απαγόρευση μισθώσεων Airbnb στο κέντρο της πόλης

Πρόταση για την απαγόρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω Airbnb και άλλων πλατφόρμων στη μεγαλύτερη αγορά της Airbnb στον κόσμο, το Παρίσι, ετοιμάζεται να καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής στέγασης του δήμου, με την αιτιολογία ότι αναγκάζουν τους κατοίκους να απομακρύνονται από την πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ian Brossat είπε ότι θα επιδιώξει την απαγόρευση αγοράς δεύτερης κατοικίας στο Παρίσι, καθώς, όπως επισημαίνει, τέτοια μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου η πόλη να μη μετατραπεί σε ένα «ανοικτό μουσείο».

Πρόθεσή του είναι να απαγορευθούν κάθε είδους βραχυχρόνιες μισθώσεις για τουρίστες ολόκληρων διαμερισμάτων στις ζώνες 1, 2, 3 και 4 του Παρισιού, εκεί όπου βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στον κόσμο, όπως ο Καθεδρικός Notre-Dame και το μουσείο του Λούβρου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Brossat, πλέον ένα στα 4 σπίτια δεν στεγάζει κατοίκους του Παρισιού.

Ο ίδιος αναμένεται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του συνδυασμού Communist στο Ευρωκοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές. Ευελπιστεί δε αυτά τα μέτρα να συμπεριληφθούν σε νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αγορά ακινήτων της Γαλλίας, το οποίο θα συζητηθεί το φθινόπωρο.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Brossat, πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε το Παρίσι να είναι προσιτό στη μεσαία τάξη ή να αποτελέσει την παιδική χαρά των Σαουδάραβων και Αμερικανών εκατομμυριούχων.

Πρόσφατα, ο ίδιος κυκλοφόρησε βιβλίο του με τίτλο «Airbnb, or the Uberised City».

Περί τα 60.000 διαμερίσματα προσφέρονται μέσω Airbnb στο Παρίσι, αποτελώντας τη μεγαλύτερη αγορά της Airbnb.

Επισημαίνεται ότι ο δήμος έχει ήδη λάβει δράση κατά της Airbnb απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες να εγγράφονται σε μητρώο που διατηρεί η πόλη και περιορίζοντας τον αριθμό των διανυκτερεύσεων ανά σπίτι σε 120 ετησίως.

Τον περασμένο μήνα, η πόλη γνωστοποίησε ότι τα πρόστιμα για παραβίαση των κανονισμών αυτών την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος, έφθασαν το 1,83 εκατ. ευρώ, έναντι 1,3 εκατ. ευρώ το 2017 στο σύνολό του.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.