Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Μειωμένες κρατήσεις για Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία- Ισχυρά ανοδικά η Τουρκία

Μειωμένες κρατήσεις για Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία- Ισχυρά ανοδικά η Τουρκία

Μείωση κρατήσεων στα πακέτα διακοπών στη γερμανική αγορά καταγράφηκε και τον Σεπτέμβριο στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και Ρόδου (-13% και -4%) αντίστοιχα), σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του κορυφαίου παρόχου δεδομένων κρατήσεων Traveltainment που συλλέγονται από ταξιδιωτικά γραφεία και τα συστήματα on line κρατήσεων, τα οποία αναδεικνύουν κάθε μήνα τα 10 κορυφαία αεροδρόμια των προορισμών των Γερμανών.

Αντίθετα, συνεχίστηκε η εξαιρετική πορεία της Τουρκίας και τον περασμένο μήνα, με χαρακτηριστικό γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Σμύρνης εισήλθε στην κορυφαία δεκάδα των αεροδρομίων, με αύξηση κρατήσεων κατά 89% σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο. Η Αττάλεια διατήρησε την ισχυρή της ανάπτυξη με άνοδο 40% και υπερασπίστηκε την κορυφαία της θέση στο top 10 των αεροδρομίων, που ταξιδεύουν οι Γερμανοί.

Τον περασμένο μήνα συνεχίστηκε επίσης η πτωτική πορεία των κρατήσεων για την Ισπανία. Η Πάλμα είχε πτώση κατά 17%, διατήρησε ωστόσο τη δεύτερη θέση σε όγκο κρατήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο προορισμός είχε μείωση 18% και τον Αύγουστο και γενικά πτωτική πορεία όλη τη χρονιά.

Τα Κανάρια νησιά υπέστησαν βαριές διψήφιες απώλειες στις κρατήσεις, συνεχίζοντας τις αδύναμες πωλήσεις του τρέχοντος έτους. Και οι τέσσερις κορυφαίοι προορισμοί των Καναρίων, Fuerteventura (-18%), Λας Πάλμας (-18%), Τενερίφη (Νότια) (-17%) και Arrecife (-11%) είχαν λιγότερες κρατήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η Χουργκάντα της Αιγύπτου σημείωσε τον Σεπτέμβριο την πρώτη μηνιαία πτώση τους τελευταίους 12 μήνες στη γερμανική αγορά (-2%), έχοντας όμως πολύ υψηλά ποσοστά αύξησης επί 11 μήνες.

Όσον αφορά τα κανάλια πωλήσεων, η Τουρκία είχε ισχυρότερες κρατήσεις μέσω διαδικτύου παρά μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων, ενώ η Μαγιόρκα παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις ταξιδιωτικών γραφείων από ό, τι σε απευθείας σύνδεση.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.