Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πάνω από 2,5 εκατ. επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος τον Σεπτέμβριο

Πάνω από 2,5 εκατ. επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος τον Σεπτέμβριο

Θετική πορεία κατέγραψε για ακόμη μια φορά η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας για το μήνα Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 11,2%, φθάνοντας συνολικά τους 2,56 εκατ. επιβάτες. Ο αριθμός των επιβατών εσωτερικού σημείωσε αύξηση της τάξης του 9,7% και ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε κατά 11,9%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2018, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 18,7 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας διψήφια άνοδο (+11,5%), με τόσο την κίνηση εσωτερικού, όσο και την κίνηση εξωτερικού, να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 5,8% και του 14,4% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανήλθε σε 168.668 για την περίοδο του εννεαμήνου του 2018, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 10,5%. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς πτήσεις, σημείωσαν υγιή άνοδο σε σχέση με το 2017 κατά 8,8% και 11,8% αντίστοιχα, κυρίως λόγω της ενδυνάμωσης του δικτύου προορισμών του αεροδρομίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.