Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ποιες εθνικότητες απογείωσαν την κίνηση στα 14 αεροδρόμια της Fraport τον Σεπτέμβριο

Ποιες εθνικότητες απογείωσαν την κίνηση στα 14 αεροδρόμια της Fraport τον Σεπτέμβριο

Αύξηση 8,2% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο του 2018, με το σύνολο των επιβατών να διαμορφώνεται σε 4,5 εκατ.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο σύνολο επιβατικής κίνησης κατέγραψαν τα αεροδρόμια Κεφαλονιάς (+20%), Μυτιλήνης (+17%) και Μυκόνου (+16,7%) ενώ όσον αφορά την κίνηση διεθνών επιβατών τη μεγαλύτερη αύξηση από πέρυσι είχε η Μυτιλήνη (+29%).

Το σύνολο της επιβατικής κίνησης από το εξωτερικό ανήλθε σε 3,8 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σε επίπεδο αφίξεων και μόνο, τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί η εταιρία, οι διεθνείς αφίξεις στα 14 αεροδρόμια διαμορφώθηκαν σε 1,76 εκατ., οι μισές εκ των οποίων αφορούσαν επιβάτες από το Ην. Βασίλειο (426.164 επιβάτες), από τη Γερμανία (321.593) και από την Πολωνία (135.751). Σε επίπεδο καταμέτρησης αφίξεων, ακολούθησαν οι Ιταλοί, οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί.

Το 9μηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018, καταγράφεται αύξηση της κίνησης επιβατών κατά 8,9% σε σύγκριση με το 9μηνο του 2017, με το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκαν να διαμορφώνεται σε 25,9 εκατ. έναντι 23,8 εκατ. πέρυσι.

Την περίοδο αυτή, το αεροδρόμιο Καβάλας σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση (+32,8%) η οποία οφείλεται αποκλειστικά σε επιβάτες από το εξωτερικό, ενώ και τα αεροδρόμια Κεφαλονιάς (+20.4%) και Σαντορίνης (+16.5%) είχαν επίσης ισχυρή αύξηση.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.