Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Deal Cobalt με Ευρωπαίο επενδυτή για πλειοψηφικό πακέτο μετοχών

Deal Cobalt με Ευρωπαίο επενδυτή για πλειοψηφικό πακέτο μετοχών

Πολύ κοντά σε υπογραφή με Ευρωπαίο επενδυτή βρίσκεται η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt, η οποία, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και βρισκόταν σε συζητήσεις με διάφορους επενδυτές, με στόχο την άντληση νέων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει έλθει σε συμφωνία με συγκεκριμένο επενδυτή από χώρα της Ευρώπης, και εντός των επόμενων δύο 24ωρων αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές και να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της εταιρείας.
 Πρόκειται για επενδυτή, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του aviation, με διάφορα projects και όχι με αεροπορική εταιρεία.  Ο εν λόγω επενδυτής θα εξαγοράσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και συγκεκριμένα του πλειοψηφικού. Το ποσό της συμφωνίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.
Ο ξένος επενδυτής επέδειξε ενδιαφέρον για στήριξη του μακροπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και επέκτασης της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cobalt είχε έρθεi σε επαφή με διάφορους επενδυτές, ωστόσο ευδοκίμησε η προσφορά του συγκεκριμένου.
Ήδη για τη συμφωνία έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες  φαίνεται πως ενέκριναν το deal.
Σε ότι αφορά του Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι κατέχουν το 49% της εταιρείας, στόχος τους είναι να περιορίσουν τη συμμετοχή τους, με την πώληση του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών τους. Συνεπώς, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις, οι οποίες θα διαφοροποιήσουν περαιτέρω την μετοχική δομή της Cobalt. Πιθανό σενάριο πρέπει να θεωρείται η εξαγορά από τον νέο, Ευρωπαίο επενδυτή, μέρους των μετοχών που σήμερα κατέχουν οι Κινέζοι επενδυτές. Βεβαίως,  ο ίδιος δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για εξαγορά του 100% της εταιρείας, συνεπώς δεν αποκλείεται να δούμε και  νέους επενδυτές στο παιχνίδι.
Σε ότι αφορά το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας, δεν αλλάζει οτιδήποτε. Πιθανότατα πάντως, να υπάρξουν εξελίξεις στο μέλλον, με δεδομένο το γεγονός ότι ο νέος επενδυτής επιθυμεί επέκταση των δραστηριοτήτων της Cobalt.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.