Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι Δήμοι Ηρακλείου και Ρόδου εξαγριωμένοι με την Aegean για τις τιμές

Οι Δήμοι  Ηρακλείου και Ρόδου εξαγριωμένοι με την Aegean για τις τιμές

Πρωτοβουλία για ένα θέμα, που “καίει” και αφορά σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ταξιδεύουν συχνά, παίρνει ο Δήμος Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην “Π” ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, στις σκέψεις της δημοτικής Αρχής είναι να ζητήσει από τον πρόεδρο της Aegean, Ευτύχιο Βασιλάκη, να επανεξεταστεί το συχνά υψηλό κόστος των εισιτηρίων στα δρομολόγια Ηράκλειο-Αθήνα.

“Είναι ένα ζήτημα που μας έχουν θέσεις πάρα πολλοί δημότες” είπε ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι θεωρεί δεδομένες τις καλές προθέσεις του προέδρου της Aegean Ευτύχιου Βασιλάκη και λόγω της καταγωγής του από την Κρήτη.

Η αρχή έγινε από τον δήμαρχο της Ρόδου που ζήτησε από τον κ. Βασιλάκη να επανεξεταστεί το θέμα των ακριβών εισιτηρίων στις πτήσεις Αθήνας-Ρόδου, αίτημα στο οποίο ο πρόεδρος της Aegean ανταποκρίθηκε αμέσως.

Τι ζήτησε η Ρόδος
Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος στη 2ωρη συνάντηση εργασίας που είχε χθες με τον πρόεδρο της Aegean Airline, κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, καθώς και με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας κ. Στέφανο Σαδόπουλο και τη διευθύντρια Τύπου και δημοσίων σχέσεων κα Σταυρούλα Σαλούτση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα – παρέμβαση του δημάρχου, ο δήμαρχος επισήμανε τις αρνητικές συνέπειες, τα κοινωνικά προβλήματα και τις παρενέργειες από τις αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και ζήτησε την επανεξέταση του θέματος από την εταιρεία.

Από την πλευρά της Aegean έγινε αναλυτική παρουσίαση των παραγόντων που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την τελική υψηλή τιμή των εισιτηρίων, όπως το υψηλό κόστος των φόρων αεροδρομίου, καθώς και ο ΦΠΑ στις πτήσεις εσωτερικού, μια επιβάρυνση που δεν ισχύει στις πτήσεις για το εξωτερικό.

Άμεση ανταπόκριση από την Aegean
Η συνάντηση ωστόσο είχε αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της Aegean ανταποκρινόμενος στο αίτημα του δημάρχου Ρόδου ζήτησε την άμεση επανεξέταση του σχεδιασμού των πτήσεων του δρομολογίου Ρόδος-Αθήνα, προκειμένου να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων, καθώς και να εξυπηρετούνται περισσότεροι επιβαίνοντες.

Συνεπώς, ένα από τα πρώτα μέτρα που θα ισχύσουν τις προσεχείς ημέρες θα αφορά τη δρομολόγηση μεγαλύτερων σε χωρητικότητα αεροσκαφών, καθώς και την εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των πτήσεων.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλάκης ενημέρωσε τον δήμαρχο Ρόδου πως η Aegean έχει καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και στις αεροπορικές συνδέσεις.

Ο κ. Χατζηδιάκος έδειξε ιδιαίτερη ικανοποίηση από την παραπάνω εξέλιξη, καθώς είναι σύμφωνη με την πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό στο ετήσιο συνέδριο της ΠΕΔΝΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, στις 19-20 Νοεμβρίου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Ρόδου πρόκειται να επαναλάβει τη σχετική πρόταση στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Σαντορινιό σήμερα το πρωί.

Στο τέλος της συνάντησης εργασίας, ο δήμαρχος Ρόδου κάλεσε τον κ. Σαδόπουλο να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις της εταιρείας, καθώς και για να εξειδικευθούν οι παραπάνω δράσεις.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδιάκος για το ίδιο ζήτημα θα έχει στις 19 Δεκεμβρίου συνάντηση με εκπροσώπους της Fraport, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στα ζητήματα που έχουν προκύψει και από την εταιρεία αυτή, αναφορικά με το κόστος και τη συχνότητα των πτήσεων από και προς την Ρόδο.

patris.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.