Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Ryanair σταματά τις πτήσεις Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Η Ryanair σταματά τις πτήσεις Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Την απόφασή της να σταματήσει τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Αθήνα και αντίστροφα έκανε γνωστή η Ryanair. Η απόφαση της εταιρίας χαμηλού κόστους έρχεται λίγες μέρες μετά την «οδύσσεια» εκατοντάδων πολιτών που έφτασαν μέχρι τη… Ρουμανία.

Η ανακοίνωση της Ryanair, μέσω της σελίδας της εταιρίας στο Facebook, αναφέρει ότι η σύνδεση Θεσσαλονίκη – Αθήνα και αντίστροφα θα διακοπεί από την 1η Απριλίου 2019.

Η τελευταία πτήση από Θεσσαλονίκη για Αθήνα θα γίνει στις 21 Μαρτίου. Σημειώνει δε ότι η πώληση των εισιτηρίων έχει διακοπεί.

Η απόφαση για την διακοπή της σύνδεσης του δρομολογίου Αθήνα- Θεσσαλονίκη δεν έχει να κάνει μεν με το περιστατικό στις αρχές Ιανουαρίου, σχετίζεται ωστόσο με την αλλαγή πλεύσης της αεροπορικής στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία, με βάση τους δείκτες αποδοτικότητας και ελέγχου του κόστους της, προτιμά να ενισχύει τα δρομολόγια του εξωτερικού έναντι αυτών του εσωτερικού με δεδομένη και τη σαφώς μεγαλύτερη- σε διψήφιο ποσοστό- αύξηση της επιβατικής κίνησης της χώρας μας από το εξωτερικό. Για τη σύνδεση Αθήνα- Θεσσαλονίκη, η εταιρεία, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τον έλεγχο του κόστους, προτιμά να τη διακόψει, έστω κι αν πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσύχναστα δρομολόγια στις πτήσεις εσωτερικού, όπου όμως ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί την τελευταία διετία.

Στο πλαίσιο ακριβώς της ενίσχυσης των συνδέσεων εξωτερικού, η εταιρεία ανακοίνωσε στο τέλος Δεκεμβρίου την έναρξη 6 νέων δρομολογίων προς την Ελλάδα από την Βουλγαρία, την Ιταλία, και το Ηνωμένο Βασίλειο από Καλαμάτα, Ζάκυνθο και Ηράκλειο προσθέτοντας επιπλέον πτήσεις σε άλλα 6 δρομολόγια, αυξάνοντας το καλοκαιρινό της πρόγραμμα για το 2019.

Για Θεσσαλονίκη, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ryanair για το 2019, περιλαμβάνει 32 δρομολόγια στο σύνολο για τη Θεσσαλονίκη, με 6 νέα δρομολόγια προς το Τελ Αβίβ, το Δουβλίνο, την Μάλτα, το Μάντσεστερ και την Λαπεενράντα. Για Αθήνα, το πρόγραμμα της low cost αεροπορικής για το 2019 περιλαμβάνει 33 δρομολόγια στο σύνολο, και 6 νέα δρομολόγια προς την Κατάνια, το Αϊντχόφεν, το Κίεβο, το Λονδίνο Λούτον, το Μαρακές και το Παλέρμο, μεταφέροντας, σύμφωνα με την εταιρεία, 2,4 εκατ. επιβάτες μέσω της Αθήνας το επόμενο έτος.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.