Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πιέζονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα

Πιέζονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα

Με τον ανταγωνισμό να έχει αυξηθεί τόσο από τη λειτουργία νέων μονάδων όσο και από τη μεγάλη προσφορά σε σπίτια που μισθώνονται μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων, οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας δέχονται πιέσεις, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γνωστής μηχανής αναζήτησης trivago.

H μείωση είναι μεγαλύτερη για την κατηγορία των 4 αστέρων για το Νοέμβριο του 2018 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2017, οριακή για τις χαμηλότερες κατηγορίες 1-2 αστέρων, ενώ για τα 5άστερα οι τιμές ήταν οριακά αυξημένες.

Σημειωτέον ότι ο Νοέμβριος έκλεισε και με μικρή αύξηση των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αθήνας, κάτω του 2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, γεγονός το οποίο δεν συνάδει με τα υψηλά νούμερα των αφίξεων στο Ελ. Βενιζέλος, όπου για το εντεκάμηνο του έτους που μόλις έκλεισε η διεθνής επιβατική κίνηση σημείωσε αύξηση 14,2% και μόνο για το Νοέμβριο ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε κατά 13,5%.

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία από την trivago για τη ζήτηση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, όπως αυτά παρουσιάζονται στο τελευταίο στατιστικό δελτίο του Insete του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην κατηγορία των 5 αστέρων η μέση ξενοδοχειακή τιμή ήταν στα 169 ευρώ το Νοέμβριο του 2018 από 168 ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017, ενώ στα 4άστερα τα αντίστοιχα νούμερα μειώθηκαν στα 87 ευρώ από 98 ευρώ το 2017. Σταθερότητα, στα 64 ευρώ παρουσίασαν οι τιμές στην κατηγορία των τριών αστέρων, ενώ στα 41 από 42 ευρώ το 2017 μειώθηκαν οι μέσες τιμές στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες.

Τιμές_ξενοδοχείων_Αθήνα.PNG

Η trivago καταγράφει τις τιμές των ξενοδοχειακών καταλυμάτων για λογαριασμό του Insete και σε ανταγωνιστικές πόλεις και ειδικότερα τη Βαρκελώνη, την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη: Με βάση τα στοιχεία, το Nοέμβριο του 2018, η Βαρκελώνη παρουσίασε αύξηση τιμών σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων, ενώ στην Κωνσταντινούπολη καταγράφηκε αύξηση σε όλες τις κατηγορίες με εξαίρεση την κατηγορία 5 αστέρων, ενώ στη Ρώμη, όπως και στην Αθηνά η εικόνα ήταν μεικτή.

Την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει η Βαρκελώνη με 243 ευρώ (230 ευρώ το 2017), στη Ρώμη η τιμή ανέρχεται στα 219 ευρώ (235 ευρώ το 2017) και στην Κωνσταντινούπολη μειώθηκε στα 94 ευρώ. Στη κατηγορία 4 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Βαρκελώνη ανήλθε στα 111 ευρώ έναντι 109 ευρώ τo Nοέμβριο του 2017, στη Ρώμη στα 101 ευρώ, ενώ πολύ χαμηλές, παρά το γεγονός ότι σημείωσαν αύξηση σε σχέση με το 2017 είναι οι τιμές στην Κωνσταντινούπολη με την τιμή κράτησης να ανέρχεται μόλις στα 56 ευρώ.

Στην κατηγορία 3 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Βαρκελώνη κυμάνθηκε στα 87 ευρώ έναντι 85 ευρώ τo Nοέμβριο του 2017, στην Αθήνα διατηρήθηκε στα 64 ευρώ και στη Ρώμη αυξήθηκε στα 74 €. Στην Κωνσταντινούπολη η τιμή κράτησης ανέρχεται μόλις στα 36 ευρώ. Στην κατηγορία 1-2 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Βαρκελώνη ήταν 60 ευρώ (58 ευρώ το 2017), αύξηση καταγράφηκε στη Ρώμη στα 55 ευρώ, μείωση στην Αθήνα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη η τιμή φθάνει μόλις στα 28 ευρώ.

newmoney.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.