Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η επιλογή Θεοχαρόπουλου και η πρώτη επίσημη παραδοχή της ήττας του κ. Τσίπρα.

Η επιλογή Θεοχαρόπουλου και η πρώτη επίσημη  παραδοχή της ήττας του κ. Τσίπρα.
Η επιλογή Θεοχαρόπουλου στο Υπ Τουρισμού από τον πρωθυπουργό είναι η πρώτη παραδοχή ήττας εν όψη των εκλογών και θα εξηγήσουμε το γιατί παρακολουθώντας πολλά χρόνια τώρα δημοσιογραφικά τον τουρισμό.
Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία το Μαξίμου να κάνει come back στο ταμπλώ της δημοσκοπικής ελπίδας με την επιλογή ενός ανθρώπου από τον ίδιο τον κλάδο που αποτελεί την βαριά βιομηχανία, εξωκοινοβουλευτικο, γνώστη του αντικειμένου , πετυχημένου στο “αγωνιστικό τερέν” ενδεχομένως ακόμα και κεντροδεξιού, με περγαμηνές και εμπειρία.
Πρόσωπο προερχόμενο από τουριστική γεωγραφική περιοχή (ίσως).
Να ξέρετε υπάρχουν πολλοί με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Τι θα μπορούσε να πετύχει με μια τέτοια επιλογή ;
Πάρα πολλά που είναι περιττό να αναφέρω τόσο στο επίπεδο των εντυπώσεων και της επικοινωνιακής στρατηγικής όσο και στην  προσπάθεια ψηφοθηρίας.
Και φυσικά θα έφραζε το στόμα όλων εκείνων που σήμερα τον λοιδορούν και εξευτελίζουν την επιλογή και το πρόσωπο που επελέγη που ίσως γράφει τον τουρισμό με “Ω” και είναι ο χαρακτηριστικός άσχετος στο πιο παραγωγικό μας υπουργείο, στην αρχή της πιο κρίσιμης σαιζόν των τελευταίων ετών.
Δεν το έκανε.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σκέφτεται ο γράφων το άρθρο  και δεν βρέθηκε ένας συνεργάτης του, να το προτείνει ακόμα και η ίδια η απερχόμενη κυρία Κουντουρά.
Δεν το έκανε γιατί ξέρει ότι η μάχη έχει χαθεί ότι κι αν κάνει.
Και το είδε στο κάστρο του στην Κρήτη που είχε την ευκαιρία να καταλάβει ότι τίποτα δεν πάει καλά παρά την τεχνιτή ωραιοποίηση που ο αυλόγυρος και οι κόλακες, αυτόκλητοι και διορισμένοι επεχείρησαν.
Τι σηματοδοτεί λοιπόν η υπουργοποίηση του εκλεγμένου από 300 κάτι… συντρόφους της διαλυμένης ΔΗΜΑΡ και χωρίς σταυρό βουλευτή ;
Την επόμενη μέρα επιβίωσης του στο ίδιο του το κόμμα. Όταν θα αρχίσουν τα όργανα …να χει έναν ακόμη σύμμαχο .
Βέβαια και κει μάλλον λάθος εκτίμηση έκανε,γιατί ο συγκεκριμένος από την διαδρομή του έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από αυτά ,αρκεί ο επόμενος να του κλείσει το μάτι …
Ο πρωθυπουργός είναι σε φάση που προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορεί από αυτό που έρχεται, και δεν διστάζει να παίξει ρέστα χωρίς καν να έχει ελπίδα καμιά στο Υπουργείο ” στοίχημα ” για την Ελληνική Οικονομία,την απασχόληση και την εικόνα της χώρας έξω.
Τουλάχιστον γλιτώσαμε από μια ενδεχόμενη τοποθέτηση Καρανίκα που θα μπορούσε να είναι η άλλη του επιλογή …
Κάτι είναι και αυτό …
Κώστας Συλιγάρδος

Have your say!

1 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.