Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Σρι Λάνκα διακόπτει τη ‘Visa On Arrival’ για πολίτες 39 χωρών

Η Σρι Λάνκα διακόπτει τη ‘Visa On Arrival’ για πολίτες 39 χωρών

Οι αφίξεις τουριστών στο Colombo, τη μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, αναμένεται να μειωθούν κατά 50% μέσα στους επόμενους δύο μήνες, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε 253 ανθρώπους, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της χώρας, Kishu Gomes.

Η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει την πιθανότητα ραγδαίας μείωσης στις ροές των τουριστών μετά τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, κάτι που αναμένεται να πλήξει σοβαρά την οικονομία του νησιού.

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων, η χώρα αποφάσισε να σταματήσει την παροχή βίζα “άμα τη αφίξει” (Visa On Arrival) για πολίτες 39 κρατών. Παλαιότερα η Σρι Λάνκα είναι ανακοινώσει ότι θα παρείχε τέτοιου είδους βίζα σε πολίτες 39 χωρών, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου 2019. Μεταξύ των χωρών αυτών συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ην. Βασίλειο, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδια, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Ν. Κορέα.

Ο υπουργός Τουρισμού John Amaratunga, δήλωσε: “Αν και είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες έκδοσης βίζα ‘on arrival’ σε πολίτες 39 χωρών, πλέον αποφασίσαμε αυτό να ‘παγώσει’ προς το παρόν, λαμβάανοντας υπόψη την τρ΄χουσα κατάσταση ασφαλείας. Και πρόσθεσε ότι οι έρευνες αποκάλυψαν συνδέσμους των τρομοκρατικών επιθέσεων με το εξωτερικό “και δεν επιθυμούμε να γίνει κατάχρηση αυτής της διευκόλυνσης (της βίζα)”.

Άλλο ένα μέτρο, στου οποίου την εφαρμογή προχρησε άμεσα η κυβέρνηση της χώρας είναι η απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου σε δημόσιους χώρους, με απόφαση του Προέδρου, Maithripala Sirisena“Κάθε κάλυμμα προσώπου που κρύβει τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης απαγορεύεται για την ενίσχυση της ασφάλειας”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μέτρο το οποίο και σχολιάστηκε από τους ηγέτες των Μουσουλμάνων. Το niqab και η burka δεν κατονομάζονται επακριβώς, αλλά η απαγόρευση στοχεύει αυτά ακριβώς τα καλύμματα.

Η Σρι Λάνκα υποδέχθηκε 740.600 ξένους τουρίστες το α’ τρίμηνο του 2019.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.